Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A mosódió segít! Na jó, de hogyan?

2021. September 13.

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a vegyszermentes ételekre, kozmetikai szerekre, bőrápolásra… De mi lesz a mosással és a takarítással? Sokan bele sem gondolnak abba, hogy hiába kerülik a kozmetikumok és a természetes ételek fogyasztása által a vegyszereket, ha az otthoni takarítás, mosás során találkozhatunk egészség- és környezetkárosító vegyszerekkel.

Vajon régen hogyan mostak, amikor nem volt mosószer, fertőtlenítő? A szennyes ruhát a közeli patakokhoz vitték, a ruhát a vízbe nyomkodták és kövekhez dörzsölték, majd kitették a napra, hogy az UV végezze a dolgát, és a foltok eltűntek. Később aztán rájöttek arra is, hogy néhány természetes alapanyag segít eltávolítani a foltokat, ilyen volt pl. a növényi hamulúg, az ecet és a mosószappan.

Régebben nem volt nagy választék, mostak, amivel tudtak, aztán a vegyipar gyors fejlődésének köszönhetően beindult a mosószerek gyártása és ezzel együtt rohamosan felgyorsult az egészségre káros anyagok jelenléte a háztartásunkban, valamint a nagymértékű környezetszennyezés.

A mosószerek okozta panaszokat saját bőrünkön is megtapasztalhatjuk, amikor égő, viszkető tünetek kapcsán mosószer allergiát diagnosztizál a bőrgyógyász. A bőrkiütések feladata, hogy megmutassák az emberi véráramban feltornyosult méreganyagok jelenlétét, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy mérgező anyagok jutottak a szervezetünkbe. A vegyi mosószerrel mosott ruhák viselésekor ez 10 perc alatt kimutatható a véráramban, vagyis a vegyi anyag akadálytalanul kering az emberi szervezetben, majd – különösen a gyermekek esetében – bőrallergia és egyéb diszkomfort érzést okozó kellemetlen tüneteket okoz. 

 

Tudod, hogy mit okoz a vegyszeres mosás a környezetben és az emberi testben? Nézzünk néhány példát!

– A vízi környezetben hosszan tartó károsodást

– Égési sérüléshez hasonlító bőrpírt

– Bőrkiütést, bőrirritációt

– Szem- és bőrizgató hatású

– A fertőtlenítők mérgező, maró hatásúak

– Szennyezi az ivóvizet

Ezzel ellentétben a vegyszermentes, ökobarát, növényi mosószerekkel végzett mosás által a fent említett problémákat könnyedén elkerülhetjük.

 

Hogyan?

A mosódió és/vagy mosószóda együttes használata remek segítségünk lehet. Sokan élnek abban a hitben, hogy ezek nem képesek megfelelő hatást nyújtani mosás, takarítás közben: a foltok ugyanúgy megmaradnak, nem lesz friss illatú és puha a ruha… Pedig van kivétel és megoldás erre is! Mi a Herbow-nál a folyamatos fejlesztések során mindig törekedünk arra, hogy a vegyszermentes mosás által ne csak a környezetünkre és egészségünkre figyeljünk, hanem a megfelelő tisztításra, folteltávolításra is megoldást találjunk, ezáltal a ruhák frissek, tiszták és allergén anyagoktól mentesek legyenek.

 

Mi a titok?

A Herbow termékek valódi problémákra nyújtanak megoldást.

Általában ruháink 80%-a nem erősen szennyezett, ezért az esetek nagy részében nincs szükség a vegyi mosószerekkel végzett mosásra. Közepesen szennyezett ruhák számára elegendő egy természetes szappantartalmú aktív mosóanyag, ami kiváló mosóerővel rendelkezik.

„Miért is használnánk allergén vegyi összetevőket, hiszen a Herbow természetes mosódió-alapú termékeivel ezek nélkül is, nagyszerű hatékonysággal, könnyedén és egyszerűen moshatunk.”

A Herbow már a kezdetektől fogva törekszik a válogatott növényi és ásványi alapanyagok használatára. Eddig is számos beruházást és fejlesztést hajtottunk már végre összhangban a természettel. A termékcsalád alapját a kiváló tisztítóerővel rendelkező organikus mosódió jelenti, amit már évszázadok óta használnak mosásra.

Emellett saját fejlesztésű, szabadalmi eljárásgyártás alatt álló technológiáink garantálják, hogy kizárólag magas színvonalat képviselő termékeket kínáljunk. Fontos számunkra, hogy az elvárt minőséget nyújtsuk mindenki számára, éppen ezért az állandóságra törekszünk ezen a területen is. Széles termékválasztékunk lehetőséget ad arra, hogy minden fogyasztói elvárásra biztosítsunk megfelelő megoldást. Legyen szó az érzékeny bőrű kisbabák ruháinak mosásról, vagy akár a mosógép megfelelő karbantartásáról.

A mosódió felhasználásának sok éves tapasztalatokon és kutatásokon alapuló modern, innovatív megközelítésével termékcsaládunk tagjai kiváló alternatívái a hagyományos mosószereknek és öblítőknek. Számos előnyös tulajdonságuk mellett felveszik a versenyt mosási hatékonyság tekintetében is, melyet kizárólag természetes, környezetkímélő módon, káros vegyi anyagok használata nélkül érünk el.

 

Tisztelet, szakértelem, természetesség

Mi itt a Herbow-nál magunk is családos emberek vagyunk, és filozófiánkkal összhangban törekszünk a lehető legjobb megoldást nyújtani a bolygónk, a környezetünk és a családok egészségének megőrzésében, ami jószolgálat és egyben közös ügyünk!

 

Rusznyák-Takács Tünde

Herbow International Zrt.

Alapító tulajdonos

www.herbow.hu

[email protected]

 

Forrás: Csak a Nőknek Magazin

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!