A kombucha előnyei
1.Tele van probiotikumokkal
Az erjesztés alatt (amely buborékossá teszi a kombuchát) probiotikumok kerülnek a teába. A probiotikumok pedig a gyomrunk legjobb barátai. Egyensúlyba hozzák az emésztési rendszerünk mikrobiomját, teletöltik jó baktériumokkal a bélrendszerünket. Ezzel javul az emésztésünk, immunisak leszünk az ártalmas baktériumok okozta betegségekre, sőt, több tápanyagot tud felszívni a bélrendszerünk.
2.Vannak benne antioxidánsok
Mivel teával készül, így hasonlóak az előnyei is – pl.: az antioxidánsok. Minden tea (különösen a zöld) tele van antioxidánsokkal, amelyek segítenek helyreállítani a sejteket. Ezzel együtt támogatja a haj és a bőr egészségét.
3.Remek alternatívája az üdítőknek
A kedvenc szénsavas üdítőnkhöz hasonlóan a kombucha is bubis és édes. Viszont a kólákkal ellentétben alacsony kalória- és cukortartalmú, tehát sokkal egészségesebb választás.
4.Magas a C-vitamin tartalma
Ez az egészségünk egyik kulcsvitaminja, hiszen megóv a gyulladásos megbetegedésektől. Igyunk kombuchát, ha érezzük, hogy valami motoszkál a torkunknál, vagy ha nem szeretnénk mi is az irodában terjedő vírus áldozatai lenni.
5.Sportolók legjobb barátja
Glüközamint és aminocukrot tartalmaz, amelyek enyhítik az ízületi fájdalmakat (ízületi gyulladás kezelésére is használják). Remek választás egy keményebb edzés után.
via: Delsih