A kollagénpor 4 előnye
A kollagénpor nemcsak extra fehérjét ad, de csökkenti a ráncokat, és javítja a gyomor, valamint a belek egészségét. Több kutatás is vizsgálta már ennek az íztelen pornak a hatásait. Nemrég kimutatták például, hogy a kollagént naponta fogyasztó nők esetében 20%-kal csökkent a szemkörnyéki ráncok mélysége. Egy másik felmérésnél kiderült, hogy a térdfájdalmakat is csökkenti, hiszen a benne levő aminosavak segítenek építeni a csontokat és a kötőszövetet.
Mi történik, ha 1 hónapon keresztül minden nap teszünk 2 evőkanálnyi kollagénport a reggeli italunkba?
1.Ebédig jóllakottságot érzünk
Ez nem meglepő. ha tudjuk, hogy 2 evőkanálnyi kollagénport 20g fehérjét ad hozzá minden ételünkhöz. Annyiban jobb a fehérjeporoknál, hogy íztelen, így sok ételbe/italba passzol.
2.Kevésbé ropognak az ízületeink
Ezt a fent említett kísérlet is alátámasztja, és megmagyarázza. Nem tapasztalunk majd azonnal változást, de pár hét kollagénpor-fogyasztás után már érezhetően javulnak az ízületeink.
3.A gyomrod is rendbe jön
Ez azoknál kiemelten fontos, akik antibiotikumot, vagy egyéb gyógyszert szednek rendszeresen valamilyen betegségből kifolyólag. A kollagén a belek egészségét is javítja, a benne levő aminosavaknak köszönhetően.
4.A bőr puhább lesz, de nem tűnnek el a mély ráncok
Főleg a hideg évszakokban érdemes különös figyelmet fordítanunk a bőrszárazság kezelésére – kívülről és belülről is. A bőr puhább lesz, kevésbé repedezik ki, a ráncok halványulhatnak, de nem tűnnek el 100%-osan.
via: Prevention