Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A főzelék nem mumus! Mutatjuk a kedvenceinket

2020. October 11.

Valószínűleg a legtöbb ember hordoz valamiféle gyerekkori rossz emléket a „mumus” főzelékekről. Ideje leszámolni az előítéletekkel! A következő receptekkel mi sem egyszerűbb. 

Vadas főzelék 

Ősszel-télen nagy kérdés, hogy milyen zöldség kerüljön a főzelékbe. Szuper választások a gyökérzöldségek, ezt a fogást például a klasszikus vadas ízvilága ihlette. 

Sütőtökfőzelék 

Annyi különböző módon elkészíthetjük a sütőtököt! Miért ne lehetne belőle főzelék

Édesköményes-kókuszos lencsefőzelék 

Hihetetlen, hogy sokan még mindig csak az új esztendő első napján esznek lencsefőzeléket. A lencse olcsó, tápláló és laktató, ott a helye a mindennapokban! Sőt! Egészen különlegesre is megfőzhetjük. 

Kelbimbófőzelék 

Koronázzuk meg sült camembert sajttal! Forró főzelék és olvadozó sajt, ez kell egy hideg napra! 

Tormás céklafőzelék sütőtökkel 

És még egy sütőtökös főzelék, mert mondanunk sem kell, a két őszi-téli sztár, a narancssárga sütőtök és a lila cékla nemcsak színükben, hanem ízükben is harmonizálnak egymással. 

Vöröslencse-főzelék

A főzelék szintet lép! Tálaljuk házi lepénykékkel és ropogós baconnel! A római kömény és a vöröslencse együtt igazán finom. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!