Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

6 étel, amelyektől igyekezzünk távol maradni

Táplálkozási tanácsadók listája
2017. November 19.

A rossznak bélyegzett ételek bűnös élvezetet nyújtanak és gyakori lelkiismeret-furdalást is okozhatnak, mert az egészségünk ellen dolgoznak. Hagyjuk le ezeket a bevásárlólistánkról, és megszabadulhatunk a rossz érzésektől.

1.diétás desszertek: Anne Mauney szakértő szerint ezek a helyettesítők csak ártanak nekünk. A cukormentes keksz nem elégíti ki a cukor iránti vágyunkat, így lehet, egyéb élelmiszerekkel töltjük fel az űrt. Ha valóban édeset szeretnénk, és úgy döntünk, engedünk a csábításnak, válasszuk az átlagosat, ne a diétásat.

2.müzli: Egy tálnyi csak rövid ideig okoz teltséget, Stephanie Howe Violett, táplálkozási és testedzési szakértő ezért általában 3 tálkányival fogyaszt. Mely után már szinte rosszul van. Saját hibáján megtanulta, sokkal táplálóbb és laktatóbb reggelire van szükség: zabkása, avokádó, tojás.

3.ízesített, nem görög joghurt: Chrissy Carroll, közegészségügyi szakértő, és tanácsadó igazi joghurt sznob. Sokszor hangoztatja, hogy a legtöbb boltban kapható joghurtnak nagyon magas a cukortartalma. Tippje a következő: mikrózzunk addig bogyósgyümölcsöket, míg levet kezdenek ereszteni, ezután keverjünk hozzá natúr, görög joghurtot.

4.cukros üdítők: Ezek biztosan nem kerülnek fel Megan Kuikman, táplálkozási tanácsadó polcaira, sőt véleménye szerint senkién sem kéne lenniük. A szénsavas, cukros italok semmilyen tápértékkel nem rendelkezik. Nemcsak ő van ezen a véleményen, hanem a sporttáplálkozási-szakértő, Anne Rollins is. A kóla foszforsavja akadályozhatja a kalcium felszívódását, így gyengül a csontunk.

5.előre csomagolt kekszek: Maradjunk a házi készítésű változatnál, mely esetében tudjuk mindig, hogy miből készül, így tudjuk helyettesíteni a felhasznált cukrot akár nádcukorral, akár eritrittel. Vagy keressünk egy alapból egészségesebb verzót és süssük azt legközelebb a hagyományos csokidarabos helyett.

6.bolti gyümölcslevek: Persze mindig jobb választás, mint a szénsavas üdítő, Kuikman még sem tartja elég jónak. Azt tanácsolja, inkább magát a gyümölcsöt fogyasszuk el, mint csak a levét, hiszen utóbbiban koránt sincs annyi rost, mint az előbbiben.

forrás: Prevention

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

10 javasolt étrendbeli változtatás 40 fölött

10 javasolt étrendbeli változtatás 40 fölött

Étkezésünkkel támogathatjuk szervezetünket

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!