Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

7 figyelemelvonó trükk, ha ránk tör az édesség utáni vágy

Az 5. pont irtó vicces :)
2017. May 27.

Néha belefér, hogy engedjünk a kísértésnek, de ha mindig hagyjuk magunkat, akkor bizony felszaladnak a kilók. Hogy tudunk mégis ellenállni a nassolnivalók és édességek csábításának? A szakértők egyet értenek abban, hogy bár a kísértés sokszor elég erős, nem tart tovább fél óránál. Tehát, ha találunk valami trükköt, hogy kiűzzük a nasis gondolatokat az agyunkból, akkor nem kell aggódnunk a súlyunk miatt.

1.sétáljunk: Nem titok, hogy fáradt, stresszes állapotban jelentkezik a kísértés. Szerencsére a testedzés megdobja az energiaszintünket és a kedvünket is jobbá varázsolja. Mikor egy kísérlet résztvevői számára stresszes helyzetet teremtettek, azok, akik 15 percet sétáltak, sokkal kevésbé érezték, hogy nassolniuk kéne.

2.mély levegő: A szimpla jógás légzőgyakorlat is bevethető necces helyzetekben. Négy alatt belégzés, hét alatt bent tartjuk, majd nyolc alatt kifújjuk. Ezt négyszer ismételjük. Ez a kis meditáció megnyugtatja a testet, kikapcsolja a szervezet harc vagy menekülés központját, így a stressz is csökken.

3.egészséges snack: Nem mindig unalom szüli a nassolási vágyat, lehet, hogy csak kezdünk éhesek lenni. Vigyük fel a vércukorszintünket szénhidráttal és fehérjével: alma+egy kevés dióféle, körte+sajt. Ilyenek mindig legyenek kéznél

4.víz: Sokszor a szervezet a szomjúságot éhségként érzékeli, így egy-két pohár víz enyhíti is a kísértést

5.fülfogás: Elég furcsán hangzik, de a fülünkön rengeteg akupresszúrás pont található, melyek megnyomása elnyomja az étvágyat. Finoman nyomjuk meg a Shenmen Pontot (fülkagyló alatt található) vagy az Éhség Pontot (a tragust)

6.telefonozzunk: Bármekkora multitasking szupersztárnak hisszük magunkat, az agyunk csupán egy dologra tud igazán figyelni. Egy brit tanulmány kimutatta, hogy egy pár perces videojátékozás (pl.: a Tetris) 70%-kal csökkenti az édesség utáni vágyat. Ha nem szeretünk játszani, akkor csak üzengessünk az ismerőseinknek, nézzünk vicces videókat, vagy fussuk át a news feedet.

7.eltesszük későbbre: Ha semmi sem válik be, ígérjük meg magunkat, hogy most nem eszünk, és majd később jutalmazzuk magunkat. A nap végén sokkal jobban fog esni a brownie.

forrás: prevention.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ennyit kell edzeni, hogy ledolgozzuk a nasikat

Ennyit kell edzeni, hogy ledolgozzuk a nasikat

Íme 10 finomság - és a hozzájuk tartozó számok

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!