Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

6 mód, hogy leszámoljunk az édesség utáni sóvárgással

2017. January 30.

 Egy fegyelmezett diéta során is gyakran előfordul, hogy valami kis  édeset kíván a szervezetünk, hiszen a fogyókúra alatt testünk még jobban kívánja azt, amit eddig bevihettünk a szervezetünkbe, most viszont  tiltott gyümölcsnek számít…

Íme 6 tipp, amit érdemes megfogadni egy szigorú  diéta során, amikor tiltólistán szerepelnek az édességek és a nasik.

1.       Jegyzeteld le, mire vágyakozol: Valami sósra? Egy kis édesre? Írd le. Ne csak ezeket jegyezd le, hanem mindent, amit megettél. Elsőre unalmasnak tűnhet, de jó dolog visszanézni a kajanaplód, hogy később is lásd,  hogyan  érezted magad egy-egy étkezés után.

2.       Jegyezd fel, mikor tört rád az éhség: Ha tudod, mikor kezd el vágyakozni a tested az édességek/nasik után, ki tudod tervelni, hogyan állj nekik ellen. Délután háromkor jön a kritikus pillanat? Tarts egy csomag mandulát kéznél. Vacsi után csokit ennél? Tégy egy sétát inkább.

3.       Egy kis testmozgás: Miközben változáson megy keresztül a tested, a konditeremben eltöltött idő fárasztónak tűnhet. Viszont ha végignyomtál egy egyórás aerobikot vagy sétáltál 30 percet a futópadon, büszke leszel, hogy megtetted. A testmozgás mentális felfrissülés, amely emlékeztet, miért is vágtál bele a diétába.

4.       Legyenek kéznél egészséges snackek: Készülj fel az olyan helyzetekre, melyekben lehet, hogy egészségtelenül választasz. Ha van nálad friss gyümölcs, diákcsemege, magvak, akkor nem fordulsz a csokiautomatákhoz.

5.       Nagy pohár víz: A szomjúságot gyakran keverik az éhséggel. A testedtől szinte már hallod: „Héjj! Szükségem van valamire tőled!”  Ez a valami többnyire víz. Igyál egy nagy pohárral, ha épp rád tör a nassolhatnék.

6.       Kérd mások támogatását: Mondd  el a barátaidnak, a családodnak, a párodnak, a kollégáidnak, hogy épp diétázol. Így rengeteg szurkolód lesz a folyamat alatt, akikhez fordulhatsz, ha épp a diétád mélyebb pontjára értél.

 

 

Forrás: thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

12 sós nassolnivaló, amiből akkor is ehetünk, ha fogyókúrázunk

12 sós nassolnivaló, amiből akkor is ehetünk, ha fogyókúrázunk

Avagy: táplálkozási tanácsadók által támogatott snackek diétázóknak.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!