Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

6 étel a fiatalabb bőrért

A szépség belülről fakad. Ez a közhely egyáltalán nem légbőlkapott.
2018. április 23.

A bőrre ható fő hormon a tesztoszteron, melyet a megfelelő táplálkozással egyensúlyban tarthatunk. Nem egyszerű dolog a belső kémiai folyamatokra koncentrálva táplálkozni, viszont most mutatunk 6 élelmiszer, melyek segíthetnek. Ezek mind a bőr fiatalabb megjelenését támogatják.

Quinoa

Ez a gabonaféle egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és nem véletlenül: tele van magnéziummal, fehérjével, foszforral. Emellett a hormonokat is stabilizálja. A többi magas glikémiás indexű gabonaféléhez képest a quinoa komplex szénhidrát, így normális szinten tartja a vércukorszintet is.

Mandula

Emeli az adiponektin hormon szintjét, mely szabályozza a vércukorszintet. Egy tanulmány pedig kimutatta, hogy a mandulafogyasztás csökkenti a szervezetben a férfi hormonok szintjét, amely miatt a bőrünk szárazabbnak, vékonyabbnak tűnik.

Avokádó

Az egészséges zsírokat tartalmazó élelmiszerek (pl.: olíva olaj, kókuszolaj, avokádó) támogatják az egészséges koleszterinszint fenntartását, mely kulcsfontosságú a hormonszintézisben. Továbbá az egészséges zsírok megnövelik a bőrsejtek kettős lipidrétegeit, így a membrán megfelelően működik, a bőr jobban megtartja a vizet, nem lesz száraz és sápadt.

Lazac

Nemcsak az agyra és a szívre van jó hatással, hanem a bőrre is. Az előbb említett egészséges zsírok mellett az omega-3 zsírsav is alapvető fontosságú a koleszterin- és a hormonszint stabilizálásában. A lazac gyulladáscsökkentő hatása pedig mérsékli a pattanásokat és az ekcémát.

Tojás

Annak ellenére, hogy egyre többen már csak a fehérjét eszik, mert a sárgájának magas a koleszterintartalma, mi mégis az egész tojás fogyasztását javasoljuk. Pont a koleszterin miatt. Hiszen a sárgájában levő HDL-koleszterin pont az a típus, amelyre a szervezetnek szüksége van a hormonok létrehozásához, hogy puhább, rugalmasabb bőrt biztosítson.

Brokkoli

Valamint a spenót, a kelbimbó, és a többi sötét leveles zöld, hiszen ezek tartalmazzák a szulforafán és az indol-3-karbiol természetes vegyületeket, melyek javítják a máj ösztrogéntermelő képességét. Az ösztrogénre pedig azért van szükség, mert feszessé, erőteljessé teszi a bőrt.

via: Prevention

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az étkezés befolyásolhatja az ekcémát

Az étkezés befolyásolhatja az ekcémát

Több bőrgyógyász is egyetért ezzel.
Ételek problémás bőrre

Ételek problémás bőrre

Ezek az alapanyagok felveszik a harcot a zsíros, a pattanásos és a száraz bőrrel

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?