4 tipp az instant tésztás leves felturbózására
2022. May 10.Előfordul, hogy annyira fáradtak vagyunk – netán túlságosan kapkodós a napunk –, hogy csak egy villám instant levesre jut energiánk, időnk. Semmi baj sincs ezzel! Ha azonban akad pár extra percünk, simán feljavíthatjuk a bolti vacsinkat. Táplálóbb és finomabb lesz, lássuk az ötleteket!
Extra fűszer
Bár elég fűszeresre készítik ezeket a leveseket, némi utólagos fűszerpótlással mégis egyedibb lesz a végeredmény. Ha nem csípős fajtát választottunk, akkor jól jöhet bele egy kevés csili – tört vagy friss, karikázott, kevés olajon megfuttatva. Hasonlóan szuper ötlet az olajon megfonnyasztott fokhagyma is. Adhatunk hozzá sok-sok friss zöldfűszert, például bazsalikomot, koriandert, metélőhagymát (így jobban fog emlékeztetni a házilag főzöttre), a végén meglocsolhatjuk citrom- vagy lime-lével, és megszórhatjuk aprított újhagymazölddel.
Extra hús, hal, tenger gyümölcsei
Ha maradt tegnapról egy kis sült csirke, villával tépjük szálaira vagy vágjuk apróra, és tegyük a levesbe. De finom bele a felaprított marha- vagy sertéshús is. Ha zöldséges levest választottunk, még egy adag natúr vagy csilis tonhalkonzervet is hozzáadhatunk. Sőt! Zöldséges levesbe kockázott (tengeri) halfilé vagy például fagyasztott garnéla szintén mehet. Ez utóbbiakat érdemes a feljebb említett csili, lime, újhagyma kombinációval még finomabbá tenni.
Tipp: Mi mindenből lehet levesbetét?
Extra zöldség, hüvelyes
Ha tényleg csak pár percünk van, válasszunk mirelit zöldborsót, ami a levessel együtt pillanatok alatt elkészül. Vagy bontsunk ki egy konzerv kukoricát! A konzerv vagy üveges kiszerelésű bab vagy csicseriborsó is dúsíthatja a levesünket.
Extra topping
A csírákat már senkinek sem kell bemutatni. Mi a mungóbabot ugyanúgy el tudjuk képzelni ezekhez a levesekhez, mint a brokkoli- vagy retekcsírát. Elsőre furcsának tűnhet, hogy mit keres egy tésztás leves tetején kruton, de ha vágyunk valami roppanósra is, nem ördöngösség a tetejére dobni. Vagy pirított tökmaggal, napraforgómaggal felturbózni. Sőt! A parmezán is szuper választás egy zöldséges vagy húsos (marha, sertés, csirke) leveshez.
Ez is érdekelhet: