Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Turbózd fel a bolti sütit!

2020. május 25.

Bár vannak pillanatok alatt összedobható sütemények, mégis előfordul, hogy hazafelé, a szupermarketben választunk valami édességet vacsora utánra. Jöjjön pár ötlet, hogy mivel tehetjük háziasabbá a különféle „bolti sütiket”.

1.Piskótalap

Kezdjük rögtön egy kakukktojással, hiszen a bolti piskótalap hasonlóan finom, mint a házi készítésű. Persze csak akkor, ha jó minőségűt választunk. Ha ilyen tészta mellett tesszük le a voksunk, keverjünk ki hozzá egy gyors házi tölteléket. Áttört túró, pici tejföl, cukor, vaníliás cukor és citromhéj – főzni sem kell.

2.Vajas keksz

A vajas keksz elropogtatva is finom, de ha bedobunk a kosarunkba egy főzés nélkül kikeverhető pudingot vagy desszertkrémet, máris összeállíthatunk belőlük egy gyors pohárkrémet. A hidegen kikeverhető puding jellegű desszertkrémek azért igazán praktikusak, mert nem kell megvárnunk, amíg kihűlnek.

3.Krémporból készült sütemények

Több márka kínálatában is megtaláljuk a különféle krémporokat, melyekből általában tej vagy tejszín hozzáadásával pillanatok alatt készíthetünk krémest vagy tortakrémeket. Bátran adjunk hozzájuk további fűszert, például vaníliát vagy őrölt fahéjat, a csokisba keverhetünk durvára vágott étcsokit, a kávésat megszórhatjuk frissen őrölt kávé és kakaó keverékével, a vaníliásat pedig friss bogyós gyümölcsökkel gazdagíthatjuk.

4.Előre csomagolt kuglóf, kevert süti, croissant…

És a sort még folytathatnánk. Ha összedobunk egy gyors öntetet, rögtön háziasabbak lesznek ezek a sütemények is. Lehet csokiszósz, vaníliaöntet vagy forró, sűrű gyümölcsmártás, ami a legjobban passzol a kiválasztott édességhez. Meg is tölthetjük krémekkel vagy lekvárral.

5.Sütemény alapporokból készült sütemények

Ezek az alapporok akkor igazán praktikusak, ha nincs kedvünk sokat méricskélni. Általában csak folyadékot, esetleg tojást kell hozzáadni a doboz tartalmához. Ha az elkészítési útmutató vizet ír, használhatunk tejet, keverhetünk a porhoz mazsolát vagy aszalt gyümölcsöket, csokidarabokat, instant kávét vagy fahéjat, kardamomot – rögtön egyedibb és gazdagabb ízvilágú lesz a végeredmény.

6.Teasütemények

A töltetlen teasütiket (például linzereket és más linzer jellegű omlós sütiket) töltsük meg! Ragasszunk össze 2-2-t a kedvenc házi lekvárunkkal, szórjuk meg a tetejüket porcukorral vagy csorgassunk mindre egy kevés olvasztott csokit.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Turbózd fel a hot-dogod

Turbózd fel a hot-dogod

Készítsd el egy kicsit másképp, használj különleges hozzávalókat!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?