4 mód, hogy több fehérjét vigyünk be a húsokkal
A fehérje a táplálkozásunk egyik alaptápanyaga, viszont sokszor ezzel visszük be a kalóriáink nagy részét. Graeme Tomlinson, személyi edző ezért rakott össze egy olyan táblázatot, amely megmutatja, hogy mely húsokkal járunk a legjobban (értsd: sok fehérje, kevés kalória). Rámutatott, hogy – a bacon kivételével – az alacsony kalóriatartalom együtt jár a magas fehérjetartalommal, hiszen kevesebb bennük a zsír. És fordítva.
A post shared by ?????????Graeme Tomlinson (@thefitnesschef_) on
Erre érdemes cserélni a húsokat:
1.Csirkecombot csirkemellre: 112 kalóriát spórolunk, és 12g fehérjét nyerünk.
2.Rib Eye steaket fillet steakre: 198 kalóriát spórolunk, és 4g fehérjét nyerünk.
3.Bacon csíkokat bacon medalionokra: 65 kalóriát spórolunk.
4.Darált marhahúst darált pulykamellre: 276 kalóriát spórolunk, és 14g fehérjét nyerünk.
via: Popsugar