Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

4 lépésből nagyon finom köret

Így főzzünk puha quinoát
2017. augusztus 4.

1.lépés: Mossuk át

A quinoának kesernyés íze lehet, ha elkészítés előtt nem mossuk át alaposan. Tegyük a kifőzendő mennyiséget egy finomlyukú szitába, néhányszor öblítsük át hideg vízzel.

2.lépés: Válasszuk ki, milyen folyadékban főzzük ki

Nem csupán vízben lehet elkészíteni, reggelihez például a tej ajánlott. Különböző folyadékok különböző ízeket domborítanak ki, érdemes variálni. Ha köretként tálaljuk, válasszuk az alaplében való kifőzést. Jegyezzük meg az 1:2 arányszámot (1 rész quinoa, 2 rész folyadék) – ebből 3 rész quinoa lesz.

3.lépés: Főzzük ki

Forraljuk fel a lábas tartalmát, majd adjuk hozzá a megmosott quinoát. Vegyük takarékra a lángot, fedjük le, majd hagyjuk így 15 percig. Ezután vegyük le a hőről, hagyjuk állni további 5-10 percig.

4.lépés: Lazítsuk fel villával

A quinoa a főzés során megdagad, így a szemek összetapadhatnak. Hogy ezt elkerüljük, villával forgassuk át a meleg quinoát.

forrás: ambitiouskitchen.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A kerti sütögetések húsmentes kedvence: quinoás-babos hamburger

A kerti sütögetések húsmentes kedvence: quinoás-babos hamburger

Legközelebb ezt a receptet mindenképpen próbáljátok ki!
Mi is valójában a quinoa pehely és mire jó?

Mi is valójában a quinoa pehely és mire jó?

Soroljuk. Szerencsére szuperegészséges!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?