4 lépésből nagyon finom köret
1.lépés: Mossuk át
A quinoának kesernyés íze lehet, ha elkészítés előtt nem mossuk át alaposan. Tegyük a kifőzendő mennyiséget egy finomlyukú szitába, néhányszor öblítsük át hideg vízzel.
2.lépés: Válasszuk ki, milyen folyadékban főzzük ki
Nem csupán vízben lehet elkészíteni, reggelihez például a tej ajánlott. Különböző folyadékok különböző ízeket domborítanak ki, érdemes variálni. Ha köretként tálaljuk, válasszuk az alaplében való kifőzést. Jegyezzük meg az 1:2 arányszámot (1 rész quinoa, 2 rész folyadék) – ebből 3 rész quinoa lesz.
3.lépés: Főzzük ki
Forraljuk fel a lábas tartalmát, majd adjuk hozzá a megmosott quinoát. Vegyük takarékra a lángot, fedjük le, majd hagyjuk így 15 percig. Ezután vegyük le a hőről, hagyjuk állni további 5-10 percig.
4.lépés: Lazítsuk fel villával
A quinoa a főzés során megdagad, így a szemek összetapadhatnak. Hogy ezt elkerüljük, villával forgassuk át a meleg quinoát.
forrás: ambitiouskitchen.com