Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

3+1 tévhit a zsírleszívásról: ideje eloszlatni őket!

2023. February 27.

Számos plasztikai beavatkozás kapcsán keringenek téves információk a laikus ember fejében. Ilyen esetben legtöbbször a sebésszel való konzultáció során éri a pácienst meglepetés. Ez persze elkerülhető némi előzetes tájékozódással, utánajárással. Jelen cikkünkben a zsírleszívással kapcsolatos tévhiteket tesszük rendbe dr. Lóderer Zoltán, a Lóderer Plasztikai Sebészet sebész-, plasztikai sebész főorvosa segítségével. (x)

1, A zsírleszívás kizárólag esztétikai céllal végzett beavatkozás

1. L. Z.: “Valóban ez az egyik leggyakoribb téves elképzelés. Tény, hogy a legtöbben alakformáló funkciója miatt kérik, azonban a zsírleszívás egészségügyi problémák kezelésére is alkalmas. A végtagokon összegyűlt zsír, nyirokfolyadék például ödémához vezet, amire ez a beavatkozás akár megoldást is jelenthet.”

elhízás_zsírleszívás

2, A zsírleszívás kiváltja az egészséges életmódot

1. L. Z.: “Olykor a makacs zsírpárnákat sportolással és egészséges táplálkozással sem tudja eltüntetni a páciens. Ilyen esetben a zsírleszívás nyújthatja az egyetlen megoldást a problémára. Azonban téves azt hinni, hogy onnantól kezdve nem kell törődnünk a rendszeres mozgással és egészséges étkezéssel.

A zsírleszívás ugyanis a megnövekedett zsírsejtek “szétroncsolását”, majd azok egy részének leszívását jelenti. Azonban ha a páciens nem folytat egészséges életmódot, a megmaradt zsírsejtek képesek ismét megnőni. Persze van egy bizonyos határ, amin túl nem növekednek tovább, de a tartós eredmény érdekében javasolt életmódszerűen bevezetni a rendszeres sportot és egészséges ételek fogyasztását.”

3, A zsírleszívás után azonnal visszatérhetünk mindennapi tevékenységeinkhez

1. L. Z.: “Ez a beavatkozás ugyanolyan, mint bármely másik plasztikai műtét. Ez azt jelenti, hogy ugyanúgy szükség van arra, hogy a páciens betartsa az előírásokat, mint például hogy két hétig nem végez fizikailag megerőltető tevékenységet, nem emel nehezet, nem megy szoláriumba vagy napra, kerüli a szaunázást stb.”

+1, Csak nők kérnek zsírleszívást

dr. L. Z.: “Egyes dolgokat szeretünk megcímkézni úgy, mint “női dolgok”. Ilyen a zsírleszívás is, azonban a valóságban rengeteg férfi fordul a Lóderer Plasztikai Sebészethez a beavatkozás igényével. Esztétikus külsőre nemcsak a női páciensek vágynak. Lehet, hogy a zsírleszívásra szoruló testrészek olykor eltérnek (nőknél például a fenék/comb rész, míg férfiaknál a toka gyakoribb), de a beavatkozást mindkét nemnél gyakran végezzük.”

Partner tartalom (x)

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!