Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

10 dolog, amit ne hagyj ki idén az adventi időszakban

2019. December 1.

Nem kell, hogy a karácsony előtti pár hét a rohanásról szóljon, az idegeskedés, kapkodás és túlvásárlás helyett szóljon az idei év a kötetlen, de értékes programokról! Mutatunk is egy csokorral belőlük.

1.Forralt borozás

Tegnap meghoztunk a szezonindító forralt boros cikkünket, és talán már ti is elkortyoltátok az első bögre forró italt. Használjátok ki a hideget és az adventi vásári forgatagot, és igyatok minél több illatos, fahéjas-narancsos finomságot!

2.Adventi vásári hangulat

Egyre több város szervez saját adventi vásárt. Persze, gyönyörű a budapesti, de mindenképpen látogassátok meg a helyi kirakodást is!

3.Csomagolásmentes boltok

Akár az ünnepekre készültök (tartós) élelmiszert beszerezni, akár ajándékok után kutattok, jó ötlet betérni egy-egy csomagolásmentes boltba. Amellett, hogy minőségi termékeket kínálnak, ha itt vásároltok, a fenntarthatóságot is támogatjátok. Éljen a tudatosság!

4.Csúnya Pulcsik Világnapja

Ne hagyjátok ki a decemberi Csúnya Pulcsi Világnapot! Ezen a napon nem ciki rénszarvasos vagy extrém tarka pulcsit húzni, és egy jót mókázni a kollégákkal vagy a barátokkal.

5.Nyugalom szigete

Lassítsunk! Az érzés tanulható, nehogy azt higgyétek, hogy csak a dánok sajátja a hygge életérzés! És hogy mi kell a lelazuláshoz? Éppen az a legjobb benne, hogy semmi különleges. Elég egy finom ital vagy pár szem keksz, egy jó könyv és egy meleg pléd… No és persze pár óra, amikor csak olvasunk, semmi e-mailezés és telefonálás!

6.Téli illatok a lakásban

Az illatos gyertyák és füstölők garantáltan meghozzák a karácsonyi hangulatot. Fahéj, mézesfűszer, alma vagy melengető vanília? A választás a tiétek!

7.Rend a lelke…

Nagytakarítunk tavasszal és nagytakarítunk ősszel. És mi a helyzet a karácsony előtti időszakkal? Jó a házat is ünneplőbe öltöztetni ilyenkor, ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy megszabadítsátok a felesleges kacatoktól.

8.Új élmények

Egy pár órás workshop még a legelfoglaltabb emberek idejébe is belefér. Készíthettek adventi koszorút, részt vehettek bonbonkészítő kurzuson – a kis paralinék, bonbonok és egyéb finomságok gasztroajándéknak sem utolsók – vagy elvonulhattok egy estére festeni. Mindegy mit választotok, a feltöltődés garantált.

9.Likőr

Ha ti is karácsony előtt pár nappal döbbentek rá, hogy megint nem készítettétek el a kedvenc ünnepi likőrötöket, nyugi, idén még nem késtetek el vele! Ha most nekiálltok, még bőven összeérnek az ízek az ünnepekre.

10.Próbasütés

Nyugodtan kipróbálhattok új recepteket karácsonyra, csak teszteljétek előtte! A próbasütésekkel a hétvégi süteményt is letudtátok, nem is beszélve az isteni illatokról a lakásban.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!