Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Nincs még meg minden a fa alá? 5 ripsz-ropsz gasztroajándék következik

2020. December 22.

Vannak olyan gasztroajándékok, amelyeknek jó már hetekkel karácsony előtt nekikezdeni. Ilyenek például a likőrök, ezekben ugyanis össze kell érniük az ízeknek. Oké, a szép üvegekbe csomagolt alkoholos italokról már lecsúsztunk, de van még bőven gasztroajándék a palettán! 

 

Keverjünk egy sütit! 

Azaz egész pontosan a száraz hozzávalókat! Mixeljük össze vagy összetevőnként rétegezzük egy szép üvegbe. Mellékeljünk hozzá receptet, amelyből azt se hagyjuk ki, hogy a megajándékozottnak még mivel kell kiegészítenie az üveg tartalmát. 

 

Fűszerezzünk! 

Gondoljuk végig, hogy melyek a kedvenc ételei annak, akit meg szeretnénk lepni. Steakeket szokott sütni? Vagy rajong a mediterrán konyháért? Válasszunk az adott ételtípushoz vagy konyhához passzoló fűszereket, és készítsünk belőlük házi fűszerkeveréket. 

 

Süssünk! 

Ha gasztroajándékról van szó, legtöbben azonnal aprósüteményekre, kekszekre, bonbonokra gondolnak. Ám mi a helyzet, ha nem szeretünk pepecselni? A krémes csodák valóban nem ajándéknak valók, de egy napokig friss stollen, gyümölcskenyér vagy kalács tökéletes meglepetés. 

 

Töltsünk egy italt! 

A cikk elején említettük, hogy a likőrökkel sajnos ilyenkor már elkéstünk. Viszont teafüveket még keverhetünk, forralt bor fűszerkeveréket szintén összerakhatunk, és hasonlóan instant forró csoki „port” is készíthetünk. 

 

Öntsünk csokit! 

Táblás csokit és csokikanalat önthetünk házilag. A csokoládé 2/3-át olvasszuk fel vízgőz felett, majd vegyük le a gőzről, és apránként keverjük hozzá a maradék csokit. Önthetjük formába vagy egy sütőpapírra, a táblás csokit bármilyen szórással díszíthetjük. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!