Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

10 konyhai tipp cicatulajdonosoknak

Hogyan vértezzük fel a konyhánkat és az ételeinket a szőrös házi kedvenceink ellen?
2018. February 27.

1.A szemetesre és a tárolókra fedők kellenek: A pulton sem érdemes fedetlenül hagyni az ételeket, hiszen a cicák beleszagolnak, vagy akár meg is kóstolják azt. Még jobb, ha elzárt helyre (hűtőbe vagy kamrába) tesszük az ételeinket. És ez a konyhai tisztítószerekre is vonatkozik, hiszen a macskák kedvelik a vegyszerek szagát.

2.A cicánk bizonyára szeret a pulton sétálgatni: A macskák imádnak felmászni ide-oda, és ezt nehéz kivédeni. Egy esetleges tipp: etessük meg a őket, mielőtt főzőcskézünk. Teli hassal elalszanak, ez alatt pedig mi elkészíthetjük az ételt.

3.Tegyük el az éles eszközöket: A cica mellé nem kell késtartó, menjenek az eszközök a fiókokba, ahol nem érheti el azokat. Ezt alapból érdemes bevezetni, hiszen sokkal biztonságosabb megoldás.

4.Másik veszélyes hely a tűzhely: Az őrlángot a macska melegnek érzékeli, így lehet, hogy befészkel a nyitott sütőbe. Az új típusú készülékekben az őrláng rejtett, viszont a régiekben ellenőrizni kell. Balesetveszélyes lehet, ha a kedvencünk a sütőben lustálkodik.

5.A csaptelep sem biztonságos: A csobogó víz hangját a cicák a tálkájukba öntött víz hangjával azonosítják, így nem meglepő, hogy rohannak a konyhába, ha megnyitjuk a csapot. Ami veszélyes, hogy maguk rájönnek, hogy lehet vizet fakasztani.

6.A cicák húsrablók: Húst sose hagyjunk elől, mert a kedvencünk biztos levadássza.

7.Még a fagyasztott változat is felkelti fantáziáját: Cicatulajdonosok inkább a hűtőben engedjék fel a fagyasztott húst, hiszen a macskák még ennek a szagát is megérzik és megkívánják a finom falatot.

8.Ne osztozzunk velük a saját ételeinken: A kutyusokhoz hasonlóan a cicák is betegek lehetnek olyan élelmiszerektől, melyeket mi fogyasztunk. Ilyen például a csokoládé, a szőlő, a mazsola, a hagyma, és az emberi fogyasztásra készített tonhal.

9.Növényeink is ártalmasak lehetnek: A növényeinket is előszeretettel csócsálják a cicák, viszont figyeljünk oda, mit tartunk otthon. Vannak olyanok, melyek ártalmasok az állatok egészségére (pl.: aloe vera, tulipán, nárcisz).

10.Mindenre fel kell készülnünk: Írjuk ki az állatmentők és az állatorvosunk telefonszámát a hűtőre, legyen ott a mobilunk telefonkönyvében is. Mindig riasszuk őket, ha bajt érzékelünk.

forrás: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!