Bacont sütsz? Ezért ne kerüljön a hús a hűtőből közvetlenül a serpenyőbe
2022. September 3.A sült bacon igazi bajnokok reggelije, ha jól van elkészítve, így nem csoda, hogy az internet tele van cikkekkel arról, hogyan is kell elkészíteni a tökéletes sült bacont. Rengeteg módszer létezik, de egy valamiben mindenki egyetért, éspedig abban, hogy nem szabad a hűtőből éppen kivett, azaz szobahőmérsékletűnél hidegebb bacont megsütni.
Tipp: Készíts burgonyasnacket baconnel!
A bacon ugyanis nagyjából fele-fele arányban áll húsból és zsírból, megsütve ettől lesz puha és ropogós, no meg annyira nagyon ízletes. Ez a tény viszont ellenünk dolgozik, ha a baconünk túl hideg, vagy a serpenyőnk túl forró.
A zsír ugyanis lassabban melegszik fel, mint a hús. Tehát ha egyenletesen szeretnénk megsütni, ugyanolyan hőmérsékletűnek kell lennie a húsnak és zsírnak. Ez azt jelenti, hogy ha a bacont kivettük a hűtőből, hagyjuk a pulton szobahőmérsékletűre melegedni, mielőtt a serpenyőbe tennénk. Ez olyan 15 percet vesz igénybe, de van egy másik módszer is. Utóbbi szerint tegyük a bacont először hideg serpenyőbe, és lassan kezdjük melegíteni alacsony vagy közepes lángon. Ezzel a módszerrel a bacon húsa, zsírja és a serpenyő egyszerre melegszik fel lassan, fokozatosan, így ízletesebb, ropogósabb és mutatósabb lesz az elkészült sült bacon.
Forrás: Tasting Table
Kapcsolódik: