Ezeket az élelmiszereket jobb, ha nem a kamrában tartod
2021. March 1.Egyes élelmiszereknél biztosan tudjuk, hogy a hűtőben, a fagyasztóban vagy a kamrapolcon a helyük, de nem minden esetben egyértelmű a helyzet. Vannak olyan alapanyagok, amelyeknek például nem tesz jót, ha a kamrában tároljuk, mutatjuk.
Dijoni mustár
Meg nem fog romlani, ha a kamrában tartjuk, viszont idővel mérséklődik a csípőssége.
Szalámi
A nyers húsokat a hűtőben vagy a fagyasztóban tartjuk, ám igazából a szaláminak is ott a legjobb. Sokan hiszik, hogy a szalámi elvan a kamra polcán, de árulkodó lehet, hogy manapság a boltokban is a hűtőpultokból árusítják.
Teljes kiőrlésű liszt
A teljes kiőrlésű liszt egyszerre tartalmazza a korpát és csírát – ellentétben a sima fehér liszttel –, emiatt gyorsabban megromolhat. Ha a fagyasztóban tároljuk, sokkal tovább el fog állni.
Csöves kukorica
A nyári slágernek nincsen éppen szezonja, de érdemes megjegyezni, hogy a hosszasabb kamrai tárolás hozzájárulhat a cukortartalom csökkenéséhez.
Friss fűszernövények
A cserepes növényeket tegyük fényre, a vágottakat pedig a hűtőszekrénybe. Utóbbiak esetén jó módszer, ha nedves papírtörlőbe csomagoljuk.
Megbontott vörösbor
A vörösbort szobahőmérsékleten fogyasztjuk, ám ha nem ürül ki egyszerre az üveg, tegyük be inkább a hűtőbe, nehogy megromoljon.
Kókuszzsír
A magvakból és diófélékből nyert olajak könnyen megavasodnak, ha túl hosszú ideig tároljuk szobahőmérsékleten, nincs ez másképp a kókuszzsírral sem.
Forrás: Reader’s Digest