A főzelék nem mumus! Mutatjuk a kedvenceinket
2020. October 11.Valószínűleg a legtöbb ember hordoz valamiféle gyerekkori rossz emléket a “mumus” főzelékekről. Ideje leszámolni az előítéletekkel! A következő receptekkel mi sem egyszerűbb.
Vadas főzelék
Ősszel-télen nagy kérdés, hogy milyen zöldség kerüljön a főzelékbe. Szuper választások a gyökérzöldségek, ezt a fogást például a klasszikus vadas ízvilága ihlette.
Sütőtökfőzelék
Annyi különböző módon elkészíthetjük a sütőtököt! Miért ne lehetne belőle főzelék?
Édesköményes-kókuszos lencsefőzelék
Hihetetlen, hogy sokan még mindig csak az új esztendő első napján esznek lencsefőzeléket. A lencse olcsó, tápláló és laktató, ott a helye a mindennapokban! Sőt! Egészen különlegesre is megfőzhetjük.
Kelbimbófőzelék
Koronázzuk meg sült camembert sajttal! Forró főzelék és olvadozó sajt, ez kell egy hideg napra!
Tormás céklafőzelék sütőtökkel
És még egy sütőtökös főzelék, mert mondanunk sem kell, a két őszi-téli sztár, a narancssárga sütőtök és a lila cékla nemcsak színükben, hanem ízükben is harmonizálnak egymással.
Vöröslencse-főzelék
A főzelék szintet lép! Tálaljuk házi lepénykékkel és ropogós baconnel! A római kömény és a vöröslencse együtt igazán finom.