Narancsos tiramisu
Ezúttal nem klasszikusan, tojással lazítottam a tiramisu krémjét, hanem tejszínhabbal, így nyugodtan elkészíthetitek 1-2 nappal korábban is a desszertet, nem kell aggódni a tojás frissessége miatt. A télies hangulatról pedig a narancs gondoskodik.
Hozzávalók (kb. 6 adaghoz):
3 dl cukrozatlan habtejszín
50 dkg mascarpone
8 dkg + 2 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
2 púpozott teáskanál cukrozott, kandírozott narancshéj
4 kisebb narancs
kb. 1,5 dl frissen főzött kávé
kb. 16-18 db babapiskóta
10 dkg amaretti keksz
1 nagy marék diákcsemege
Elkészítés:
A hideg tejszínt egészen lágy habbá verjük.
A mascarponét kikeverjük a 8 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal. Apránként hozzáforgatjuk a tejszínhabot. A krémet fej nélküli habzsákba töltjük.
A narancsokat megmossuk, felkarikázzuk, héjukat körben levágjuk, majd a narancshúst kis kockákra vágjuk.
Előkészítünk egy nagyobb vagy több kisebb tálat. A kihűlt kávéban elkeverjük a maradék cukrot, majd egyesével megmártjuk benne a babapiskótákat. Kirakjuk a piskótákkal a tál(ak) alját. Erre jön habzsákból nyomva a krém, majd narancskockák, amaretti és diákcsemege. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.