Cukkinis pulykaburger
Az eredeti hamburger ugyan marhából készül, ám zsírszegényebb és zöldségekben gazdagabb verzióban is érdemes ebédre kipróbálni.
Hozzávalók
2 adaghoz- 15 dkg darált pulyka
- 10 dkg cukkini
- 4 dkg lila hagyma
- 1 db tojás
- 1 evőkanál grillfűszer
- 2 db teljes kiőrlésű császárzsemle
- cukormentes ketchup
- jégsaláta
- bébispenót
- koktélparadicsom
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A darált húshoz hozzáreszeljük a cukkinit, majd összekeverjük a finomra aprított lila hagymával, a tojással és a fűszerkeverékkel. A masszát 2 részre osztjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben 2 burger húspogácsát formázunk belőle.
Az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Eközben kettévágjuk a zsemléket és serpenyőben kissé megpirítjuk a belső oldalukat. Megkenjük ketchuppal, majd jégsaláta- és spenótlevelet, koktélparadicsom és lila hagyma szeleteket rétegezünk rájuk. Végül pedig jöhetnek az elkészült cukkinis pulykafasírtok.