Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Minipizzák szeletelt Paprikás Ammerländer sajttal

2019. November 11.

Ha vendégeket várunk egy beszélgetős-borozós estére, nincs is jobb partiétel egy saját készítésű minipizzánál! A klasszikus feltétekhez paprikás sajtot választottunk, hogy még különlegesebb legyen a végeredmény. 

Hozzávalók

4-6 darabhoz
  • A tésztához:
  • 25 dkg kenyérliszt
  • fél tasak instant élesztő
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál só
  • kb. 1,5 dl langyos víz
  • A feltéthez:
  • 15 dkg csípős szárazkolbász
  • 8 szelet Paprikás Ammerländer sajt
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg paradicsompüré

  • 2-3 ág kakukkfű lecsipkedett levelei
  • 10 dkg magozott fekete és zöld olajbogyó vegyesen
  • bazsalikomlevelek a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához a lisztben elkeverjük az élesztőt, az olívaolajat és a sót. Apránként hozzáadagoljuk a vizet, megdagasztjuk, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, majd meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 1 cm vékonyra húzzuk (nyújtjuk), ízlés szerint 4-6 részre osztjuk, mindből egy-egy kis pizzakorongot formázunk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a megpucolt, felaprított fokhagymát párolni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a paradicsompürét, egy kevés sót és a kakukkfű leveleit, kevergetve összefőzzük. Megkenjük a szósszal a tésztakorongokat úgy, hogy körben 1 cm-nyi részt üresen hagyunk. Kirakjuk a felkarikázott kolbásszal és az olajbogyókkal, végül a pizzák tetejére szórjuk a felcsíkozott Paprikás Ammerländer sajtot. 

220 °C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt készre sütjük a pizzákat, majd forrón, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk. 

A Paprikás Ammerländer mindig tiszta, lágy és friss paprikás ízzel lepi meg az embert. A sajtban lévő paprikadarabok nem csak kívülről jól láthatók, hanem jól érezhetők is, de nem uralkodnak a tisza és finom gouda íz felett. A Paprikás Ammerländer a sajt és paprika igazi harmóniáját kínálja. 

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!