Kapros-sajtos töklepény
Igaz, hogy a tök sütése miatt nem a legrövidebb idő alatt elkészíthető receptek sorába tartozik, de azt hiszem, megéri a ráfordított időt! Ha hús mellé szánjátok köretnek, nyugodtan hagyjátok el belőle a kolbászt.
Hozzávalók
4 személyre- 1 db főzőtök (kb. 1 kg 20 dkg)
- só, olívaolaj
- 15 dkg edami sajt
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 15 dkg liszt
- 10-15 dkg kolbász
- 1 nagy csokor kapor
- őrölt fekete bors
Elkészítés
A tököt megmossuk, hosszában kettévágjuk, magjait eltávolítjuk. Megszórjuk sóval, beecseteljük olajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Mikor elkészült, kiöntjük belőle a felesleges nedvességet, és megvárjuk, hogy kihűljön. Ezt követően villával kikaparjuk a tökhúst.
A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tojásokkal, a tejjel, a liszttel és a tök húsával. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott kolbászt, a leszárazott, finomra aprított kaprot, valamint sózzuk, borsozzuk.
A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (ne legyen túl magas a tészta!), és 180 fokos sütőben kb. 50-55 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, csak ezt követően szeleteljük fel.