Sajtos-karalábés tócsni
Nagyon szeretem variálni a tócsni alaprecepteket. Ezúttal karalábét adtam a burgonyához, valamint sajtot, mustárt és bacont. Ha hasonlóan nagy adagot készítek, mindig két serpenyőt teszek a tűzhelyre, így gyorsan kisülnek a tócsnik. Az sem gond, ha sütés közben a massza ereszt egy kis levet, egyszerűen adagoljunk hozzá még egy kevés lisztet!
Hozzávalók
16 darabhoz- 50 dkg karalábé (hámozott mennyiség)
- 50 dkg burgonya (hámozott mennyiség)
- 15 dkg edami sajt
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 4 tojás
- 15 dkg kockázott bacon
- 10 dkg mustár
- só, őrölt fekete bors
- 1 csokor petrezselyem
- kb. 30 dkg liszt
- olaj a sütéshez
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés
A karalábét, a burgonyát, a sajtot és a megpucolt fokhagymát lereszeljük. Összekeverjük a tojásokkal, a baconnel és a mustárral.
Sóval és borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. Apránként beleadagoljuk a lisztet, sűrű, kanállal formázható állagot kell kapnunk.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. Kanállal nagyobb méretű, lapos tócsnikat alakítunk ki a serpenyőben, majd egyszer megforgatva átsütjük. Tejföllel tálaljuk.