Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőben sült karfiolos csirkecomb, asiago sajttal

Adásban volt: 2017. November 9.
A recepthez tartozó videó
2017. November 9.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 db csirkecombfilé
  • 1 db karfiol
  • 15 dkg asiago sajt
  • ½ dl alaplé
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A csirkecombokat alaposan sózzuk, borsozzuk, egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, majd egy tepsibe szedjük. A visszamaradt zsiradékhoz adunk 1 ek vajat, és megdinszteljük rajta a karikára vágott póréhagymát.

2. A karfiolt rózsáira szedjük és a póréhagymához adjuk még egy adag vaj kíséretében, majd fedő alatt 15-20 percig puhára pároljuk.

3. A tejfölt és a tejszínt a fokhagymával, sajttal, sóval és borssal összeturmixoljuk.

4. A csirkére terítjük a megpuhult póréhagymát és karfiolt, ráöntjük a tejszínes-sajtos mártást és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat!

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!