3 dolog, amit nem tudtál Emile Gerbeaud-ról
1.Emile Gerbeaud nemcsak isteni süteményt készített, hanem jól is rajzolt. Ő rajzolta ugyanis azt a lovagot, amely az Émile étterem logója. Ez az 1908-ban bejegyzett védjegy nem mást, mint magát a kakaó lovagot ábrázolja.
2. Két édesség, a Gerbeaud és a Sós-mogyoró barack szelet jelenleg a legnépszerűbb sütemények, azonban László Tamás, a Gerbeaud kreatív cukrászvezetője a tradíciót és innovációt egyaránt szem előtt tartva az örökérvényű házi készítésű macskanyelv vagy a konyakmeggy mellett modern és mindig megújuló édes csodákkal várja a vendégeket.
3. Émile Gerbeaud és felesége több ezer koronás ösztöndíjat alapított, amelynek kamataiból 2-3 évente egy alkalmazottjukat külföldi tanulmányútra küldték. A tanulóévek után a legtöbb cukrászuk egy egész életen át náluk dolgozott, nagyon megbecsülték a munkatársaikat. Émile Gerbeaud halála után felesége reggeltől estig az üzletben tartózkodott, hogy még véletlenül se történhessen minőségbeli visszaesés és a vásárlók ne érezzenek semmi változást.
Az Émile:
Émile – a barátod Budán. Legyen szó reggeliről, üzleti tárgyalásról, ebédről, teadélutánról, családi vacsoráról, gyerekzsúrról, vagy sütemény elvitelről, Émile a budai megoldás. A hely nevét Gerbeaud keresztnevéről kapta, így könnyen köthető pesti párjához. A tulajdonosok az épületet 2014 elején kezdték el felújítani azzal a céllal, hogy egy igazi kulináris törzshelyet hozzanak létre. Az 1921 és 1928 között épült villaépület emeleti szintjén egyszerre van jelen az étterem, a cukrászat cukrászdával és kávéházzal, valamint egy gyerekeknek kialakított játékbirodalom Émile földszinti gyerekszobájában. Tavasztól kora őszig élvezhetik vendégeink kert csodás hangulatát, ahol a kényelmes cabana-k és családias környezet garantáltan kikapcsolódást nyújt, akár egy romantikus vacsorához, baráti vagy üzleti megbeszéléshez és családi eseményekhez egyaránt.
A házias ízek dominálnak a kínálatban, mesteri precizitással és szakértelemmel fűszerezve. Tóth Ágnes konyhafőnök 16 éve alkot és szenvedéllyel főz a Gerbeaud egységek konyhájának vezetőjeként, így a zsigereiben hordozza a művészi alkotás szükségét, az ételek harmóniájának tökéletesítését, és anyaként az otthoni ízek szeretetét is. A ház igazgatói teendőit Niszkács Anna és Niszkács Attila látják el.
A ház emeleti részén található az Étterem-Kávéház, ahol a reggelit, ebédet, vacsorát, süteményeket, és a varázslatos „Émile teadélutánt” kínáljuk. A 40 fő férőhelyes Étterem-Kávéházban kedd-péntek reggel 8 és 12.00 között kínáljuk a reggelit, 12 és 21.30 között az ebédet és 15 és 18.00 óra között az „Émile teadélutánt”. Hétvégén a reggeli 9 órától elérhető, és vasárnap az ebéd 16 óráig tart.
A süteményeket, borokat, koktélokat teljes nyitva tartásunk alatt élvezhetik vendégeink.