Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Most egy olyan gyümölcsös túrótorta recept következik, hogy csak csuda

Bogyós gyümölcsökkel készült sült túrótorta citromos linzer alapon. Laktóz- és gluténmentes!
2017. július 27.

Hozzávalók

12 adag
  • Tészta (180 fokon, 8 perc elősütés)
  • 300g gluténmentes liszt
  • 124g laktózmentes vaj
  • 110g porcukor
  • 2g só
  • 4-5db tojássárgája
  • 10g szeletelt mandula pirítva
  • Töltelék (180°c-on 18-20’ légkeverés)
  • 250g laktózmentes túró
  • 250g laktózmentes tej
  • 200g laktózmentes tejföl
  • 90g porcukor
  • 30g kukoricakeményítő
  • 1db tojás
  • 2g vaníliarúd
  • 1citrom héja
  • Díszítés
  • Házi szeder lekvár
  • 250g friss eper
  • 80g áfonya
  • 100g friss málna
  • 100g friss szeder
  • 50g friss ribizli

Elkészítés

A gluténmentes lisztet a hideg vajjal és a sóval gyorsan elmorzsolom, majd a pirított mandulát és a tojássárgáját hozzágyúrom, hogy egynemű, képlékeny tésztát kapjak. Fontos a gyors munka, hogy a tészta ne melegedjen fel. Hűtőben egy órát pihentetem, alaposan befóliázva.

A pihentetett tésztát 3-4mm vékonyra nyújtom és óvatosan kibélelem vele a 2-3 cm magas torta karikát. Újabb 20 percet pihentetem, majd 180°c-os sütőben 8-10 perc alatt elősütöm.
Amíg a tészta sül, a tölteléket elkészítem.
A töltelék alapanyagait egy bot mixer segítségével krémesre keverem, a citromhéjat utána reszelem hozzá, majd elkeverem benne.
Az elősütött tésztába töltöm a folyékony túró tölteléket, majd 180°c-on 18-20 perc alatt készre sütöm.
A kihűlt tortát házi szederlekvárral 1-2 mm vastagon megkenem, és gazdagon fedem bogyós gyümölcsökkel.

Emile_Gyumolcsos_turotorta_2

 

A receptet köszönjük László Tamásnak, a budai Émile étterem Cukrászvezetőjének!

Amit az Émile-ről tudni kell:

Emile_haz

A Gerbeaud Ház több, mint két évvel ezelőtt nyitotta meg budai éttermét, az Émile-t.
A hely nevét Gerbeaud keresztnevéről kapta, így könnyen köthető pesti párjához. 

Emile_gyerekszoba
Émile-nél biztos, hogy mindenki megtalálja a gyerekkor ízeit, miközben a kortárs gasztronómia elvárásainak is megfelelnek a modern módszerekkel készült és kreatívan tálalt ételek. A természetes, magyar hozzávalókból összeállított menü a Gerbeaud Ház Vas megyei, saját farmjáról érkező alapanyagok felhasználásával készül.

Tóth Ágnes konyhafőnök 2000 óta alkot és szenvedéllyel főz a Gerbeaud egységeinek konyháján, így a zsigereiben hordozza a művészi alkotás szükségét, az ételek harmóniájának tökéletesítését, és anyaként az otthoni ízek szeretetét is. László Tamás a Gerbeaud cukrászegységek vezetőjeként a hagyományos és örökérvényű Gerbeaud szelet és Dobos torta hagyatékát megtartva, modern és mindig megújuló édes csodákkal várja a ház vendégeit.

Emile_etterem_kavehaz
Tavasztól kora őszig élvezhetik az Émile-be látogatók a kert csodás hangulatát, ahol a kényelmes cabana-k és családias környezet garantáltan kikapcsolódást nyújt egy romantikus vacsorához, baráti vagy üzleti megbeszéléshez és családi eseményekhez egyaránt. Émile – a barátod Budán.

Legyen szó reggeliről, üzleti tárgyalásról, ebédről, teadélutánról, családi vacsoráról, gyerekzsúrról, vagy sütemény elvitelről, Émile a budai megoldás. A villaépületben egyszerre van jelen az étterem, a cukrászat cukrászdával és kávéházzal, valamint egy gyerekeknek kialakított játékbirodalom Émile földszinti gyerekszobájában.

Emile_kert

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kalóriaspórolós házi fagyi, amely tejszín nélkül is lágy és krémes: Joghurtos túrófagyi mézes sült barackkal

Kalóriaspórolós házi fagyi, amely tejszín nélkül is lágy és krémes: Joghurtos túrófagyi mézes sült barackkal

A házi fagyi készítésben az a legjobb, hogy pontosan tudjuk, miből is áll a hűsítő desszertünk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!