Párolt marhatekercs vörösboros szilvaszósszal
Hozzávalók
- ½ kg marhacomb
- 1 ek mustár
- 2 ek barna cukor
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 cm gyömbér
- 1 darab körte
- 1 db csillagánizs
- 5 dl vörösbor
- ½ kg szilva
- 2-3 ek barna cukor
- só, bors
Elkészítés
1. A marhahúst úgy vágjuk be, hogy egy lappá kiterüljön. Sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a mustárral. Megszórjuk a barna cukorral, majd felcsavarjuk. Ahhoz, hogy megtartsa a formáját megkötözzük vagy megtűzzük.
2. Egy forró serpenyőben olívaolajon kérgesítjük a húst.
3. Feldaraboljuk a fehérrépát, a vöröshagymát, a gyömbért és a körtét. A húshoz adjuk, felöntjük a vörösborral és a csillagánizzsal ízesítjük. Fedő nélkül tesszük be a sütőbe, ahol 180 fokon 45-50 percig sütjük.
4. Közben a szilvát a barna cukorral lepürésítjük.
5. Az utolsó 20 percben megforgatjuk a húst és levesszük róla a spárgát.
6. Amikor a marhahús megsült, kivesszük a serpenyőből és felkarikázzuk. A szaftjához keverjük a szilvaszószt, majd tálaláskor a szószt tesszük alulra, a húst pedig ráhelyezzük. Jó étvágyat!