Indulhat az otthoni burrito parti!
A street food műfaja egész évben óriási népszerűségnek örvend, mégis, nekem nyáron esik a legjobban egy-egy „utcai stílusú” étel. Nem kell feltétlenül messzire utazni egy jó street foodért, legyen sok friss alapanyagunk és fűszerünk, no és persze egy finom receptünk! Mi nyáron esténként kiülünk az erkélyre vagy a teraszra, kipakoljuk a behűtött sört vagy jeges teát, és már indulhat is az otthoni burrito parti!
Hozzávalók
4 darabhoz- 15 dkg rizs
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg darált marhahús
- őrölt csili
- só, őrölt fekete bors
- 1 konzerv vörös kidney bab (kb. 25 dkg)
- 1 konzerv csemegekukorica (kb. 25 dkg)
- 10 dkg cheddar sajt
- 4 nagy tortillalap
- 15 dkg paradicsom
- 1 fej lila hagyma
- tejfől és snidling a tálaláshoz
Elkészítés
- A rizst kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Rátesszük a darált húst, erős lángon kifehérítjük, közben csilivel, sóval és borssal fűszerezzük. Mikor elkészült, összekeverjük a leszűrt babbal és kukoricával.
- A cheddart lereszeljük, a tortillalapokat kissé megmelegítjük. Megtöltjük mindet a főtt, enyhén megsózott rizzsel, a húsos-babos-kukoricás raguval és a reszelt sajttal. Feltekerjük.
- A megmosott paradicsomot és a megpucolt lila hagymát apróra vágjuk, kevés sóval ízesítjük. Ezzel a salsával valamint tejföllel, illetve aprított snidlinggel meghintve tálaljuk a burritókat.