Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mert linguini nap is van ám! És ebből az alkalomból íme egy szuper recept!

Linguine padlizsánnal, kolbásszal és gombával
2017. szeptember 15.

Szeptemberben még gyönyörű padlizsánokat szerezhettek be jó áron a piacról, kombináljátok finom gombákkal, kolbásszal és paradicsommal. A hónap közepén, 15-én a linguine napját ünneplik az Egyesült Államokban, ez a fajta egyébként az egyik legrégebbi olasz, Ligúriából származó tészta. Ha már úgyis emléknap, készítsétek ebből a vacsorát! A recepthez szárított, vegyes erdei gombákat használtam (finom, aromás gombák, praktikus egy-egy csomaggal tartani belőle otthon), de természetesen friss gombákat is főzhettek a raguba.

Hozzávalók

4 személyre
  • 5 dkg szárított, vegyes erdei gomba
  • 1 nagyobb padlizsán

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg chorizo vagy más tetszőleges kolbász
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 kis ág kakukkfű lecsipkedett levelei
  • 1 konzerv hámozott paradicsom (kb. 40 dkg)
  • 1 nagy csipet tört csilipaprika
  • 35 dkg linguine tészta
  • parmezán vagy grana padano sajt a tálaláshoz

Elkészítés

 

linguine1A szárított gombákat meleg vízbe áztatjuk egy órára. A padlizsánt megmossuk, felkarikázzuk, a szeleteket besózzuk, és szintén állni hagyjuk.

A padlizsánokról alaposan leöblítjük a sót, majd cikkekre vágjuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a feldarabolt kolbászt sütni kezdjük rajta. Rátesszük a megpucolt, feldarabolt fokhagymát, hozzáadjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleit, a lecsepegtetett gombát, a padlizsánt, a hámozott paradicsomot, a csilit és egy kevés sót. Összeforraljuk, majd lassú tűzön összefőzzük.

Közben a tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor elkészült, leszűrjük, és a raguhoz forgatjuk. Sajttal meghintve tálaljuk.

 

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ripsz-ropsz uzsonna: Pesztós-kukoricás empanada

Vékony tészta és sok-sok töltelék, ez a Spanyolországból hódító útjára indult empanada titka. Sütik olajban és sütőben, klasszikusan sós sütemény. Én most egy ripsz-ropsz uzsonnát mutatok nektek bazsalikomos pesztóval töltve, ami ráadásul tojásmentes, így a tojásra érzékenyeket is bátran megkínálhatjátok.
Tepsis karfiolfelfújt pórés laskagombával

Tepsis karfiolfelfújt pórés laskagombával

Ebben a tepsis fogásban gazdag íze mellett azt szeretem a legjobban, hogy akár előző nap előkészíthető, így másnap már csak egy gyors zöldségragut kell főzni, és mehet is a tepsibe!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.