Piknikezzünk! – Nyári tésztasaláta
Azt szeretem benne a legjobban, hogy a szezonális zöldségek egy része sülve, másik része főve, egy adag pedig nem utolsó sorban nyersen kerül bele – frissen a piacról. Kerti piknikre vagy kirándulásra tökéletes!
Hozzávalók
- 35 dkg tetszőleges, rövidebb fajtájú tészta
- só
- 2 cső kukorica
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor újhagyma
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 3 db lecsópaprika
- 15 dkg fekete olajbogyó
- só, őrölt fekete bors
- 6 kis ág kakukkfű
- 20 dkg sonka
- 1 pohár tejföl
- 1 pohár natúr joghurt
- fél dl majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 1 kígyóuborka
Elkészítés
1. A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük, majd félretesszük hűlni.
2. A kukoricákat megfőzzük, majd a szemeket éles késsel leválasztjuk a csövekről.
3. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, karikára vágott újhagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a megmosott, csíkozott paprikákat, lepirítjuk, majd beletesszük a lecsepegtetett olajbogyót. Összeforgatjuk, sóval, borssal és a kakukkfű lecsipkedett leveleivel ízesítjük. Végül beleszórjuk a csíkozott sonkát.
4. A tejfölt kikeverjük a joghurttal, a majonézzel és a mustárral, sózzuk, borsozzuk. A kihűlt tésztához keverjük a főtt kukoricával, a sült zöldségekkel és a megmosott, feldarabolt uborkával. Jól behűtve tálaljuk.