Szuper finom nyári partikaja, csak képzeljétek el, ahogy frissen sülve az asztal közepére kerül!
A ropogós kenyér gőzölgő, túrós-sajtos sült mártogatót rejt, már csak pár koktél szükséges a tökéletes nyári bulihoz!
Hozzávalók:
- 1 db fél kg-os kenyér (ropogós héjú)
- 25 dkg túró
- 20 dkg tejszínes krémsajt
- 1 kis pohár tejföl
- 20 dkg trappista sajt
- fél dl majonéz
- só, őrölt fekete bors
- 1 csokor újhagyma
- 15 dkg gouda sajt (vagy cheddar)
Elkészítés:
1. A kenyér tetejét levágjuk, tálalásig fóliába csomagolva félretesszük. A kenyér belsejét nem túl vastagon kiszedjük.
2. A túrót áttörjük, összekeverjük a krémsajttal, a tejföllel, a reszelt trappista sajttal és a majonézzel. Sózzuk, borsozzuk, végül hozzáforgatjuk az újhagyma megtisztított, felkarikázott fehér részét.
3. A krémet a kenyér belsejébe töltjük, elsimítjuk, a tetejére ráreszeljük a gouda sajtot. Alufóliába csomagoljuk (a töltelékes felén magasabban fogjuk össze a fóliát, hogy ne ragadjon majd össze az olvadó sajttal), és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.
4. Közben a mártogatáshoz a félretett kenyértetőt csíkokra vágjuk. A kész sült kenyeret kicsomagoljuk, tetejét megszórjuk aprított újhagymazölddel, és a „kenyérkatonákkal” tálaljuk. Indulhat a mártogatás! (Ha a krém már fogyatkozik a kenyérben, egyszerűen szeleteljük fel az egészet, és így tálaljuk ki a maradékot.)