Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ez az egyik legfinomabb quiche, amit eddig kóstoltunk!

Ezt a könnyű receptet készítsd el vacsorára, mert a spárga és a bacon verhetetlen páros!
2017. május 25.

A zöld spárga és a bacon együtt verhetetlen páros, most azonban nem a spárgát tekertem baconcsíkokba. Quiche alaptésztát készítettem, miután elősütöttem, megszórtam baconnel, rápakoltam a zöld spárgákat, majd alaposan meglocsoltam egy fűszeres, tejszínes-tojásos-sajtos keverékkel. Mehetett is vissza a sütőbe, az egyik legfinomabb quiche, amit eddig kóstoltam! A spárgaszezon rövid, gyorsan próbáljátok ki!

Hozzávalók

egy közepes méretű sütőtálhoz vagy egy 24 cm átmérőjű kerek quiche formához
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj + a tál/forma kikenéséhez
  • 1 tojás
  • 1 nagy csipet só
  • kevés hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg zöld spárga
  • 4 tojás
  • 2 dl cukrozatlan habtejszín
  • só, őrölt fekete bors
  • 10 dkg karakteresebb ízű sajt (gouda, edami, maasdamer)
  • 15 dkg kockázott bacon

Elkészítés

A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk az elhabart tojást, a sót, és annyi hideg vizet, hogy összeálljon a tészta. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.

Közben a zöld spárgát megmossuk, végeit letörjük. A töltelékhez a tojásokat elhabarjuk, kikeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáreszeljük a sajtot.

spargasquiche1

A lehűlt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Akkora legyen, hogy a kiválasztott, vékonyak kivajazott sütőtálat ki tudjuk vele bélelni úgy, hogy peremet is kialakítunk. Alját villával megszurkáljuk, sütőpapírt borítunk rá, feltöltjük sütőbabbal, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10 percet elősütjük, majd eltávolítjuk a sütőbabot a papírral együtt.

Az elősütött tésztára egyenletesen ráhalmozzuk a bacont, erre tesszük a tisztított spárgákat. Meglocsoljuk a tejszínes-tojásos eleggyel, majd további 30-35 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt 10 percet pihentetjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Max. 25 perc és kész a gyorsan, finomat! vacsora. Csirkés-gombás tészta spenóttal és rukkolával

Max. 25 perc és kész a gyorsan, finomat! vacsora. Csirkés-gombás tészta spenóttal és rukkolával

Attól, hogy gyorsan kell összedobni a vacsorát, még lehet szuper ízletes a végeredmény! Ennek a tésztának tényleg maximum 25 perc az elkészítési ideje, a spenóttól friss, tavaszias, a rukkolától diós aromájú lesz, a gomba és a csirke pedig tartalmassá teszi. Kell ennél több egy fárasztó munkanap végére?  

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.