Tandoori csirke
Hozzávalók
5 személyre- A csirkéhez:
- 5 db felső csirkecomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 db fokhagyma
- 2-3 dl joghurt
- só ízlés szerint
- 1-1,5 ek. tandoori masala
- 2,5 cm gyömbér
- A salátához:
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 mangó
- 1 lilahagyma
- 3 ek méz
- 1/2 citrom leve
- friss koriander
- 6 ek olaj
- só
- A rizshez:
- 1 bögre (2dl) jázmin rizs
- 1 marék datolya
- 1 tk sáfrány
- só
Elkészítés
1. A csirke páchoz lereszeljük a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd fűszerezzük tandori masalával és sóval, végül elkeverjük a joghurttal. A csirkecombokat közvetlenül a csont mellett bevágjuk és beletesszük a pácba őket, majd állni hagyjuk.
2. A jázmin rizst sós vízben megfőzzük.
3. Egy lábasban forrásban lévő vízhez adjuk a sáfrány, rövid ideig főzzük, majd leszűrjük. A szép sárga levét a rizshez öntjük és így főzzük tovább az apróra vágott datolyával együtt.
4. A bepácolt csirkéket sütőrácson 230 fokon 50-55 percig sütjük.
5. A salátához a kaliforniai paprikát, a lilahagymát és a mangót csíkokra vágjuk.
6. A saláta öntethez a mézet, a citrom levét, a sót elkeverjük, majd amikor a só feloldódott hozzáöntjük az olajat is. Tálalás előtt öntjük csak a salátára.
7. A csirkéket egy nagy tálra helyezzük, rászórunk lilahagymát, friss koriandert, külön tálba szedjük a datolyás, sáfrányos jázmin rizs, majd a salátát is és így tálaljuk. Jó étvágyat!