Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tandoori csirke

Adásban volt: 2017. April 27.
A recepthez tartozó videó
2017. April 27.

Hozzávalók

5 személyre
  • A csirkéhez:
  • 5 db felső csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 2-3 dl joghurt
  • só ízlés szerint
  • 1-1,5 ek. tandoori masala
  • 2,5 cm gyömbér
  • A salátához:
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 mangó
  • 1 lilahagyma
  • 3 ek méz
  • 1/2 citrom leve
  • friss koriander
  • 6 ek olaj

  • A rizshez:
  • 1 bögre (2dl) jázmin rizs
  • 1 marék datolya
  • 1 tk sáfrány

Elkészítés

1. A csirke páchoz lereszeljük a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd fűszerezzük tandori masalával és sóval, végül elkeverjük a joghurttal. A csirkecombokat közvetlenül a csont mellett bevágjuk és beletesszük a pácba őket, majd állni hagyjuk.

2. A jázmin rizst sós vízben megfőzzük.

3. Egy lábasban forrásban lévő vízhez adjuk a sáfrány, rövid ideig főzzük, majd leszűrjük. A szép sárga levét a rizshez öntjük és így főzzük tovább az apróra vágott datolyával együtt.

4. A bepácolt csirkéket sütőrácson 230 fokon 50-55 percig sütjük.

5. A salátához a kaliforniai paprikát, a lilahagymát és a mangót csíkokra vágjuk.

6. A saláta öntethez a mézet, a citrom levét, a sót elkeverjük, majd amikor a só feloldódott hozzáöntjük az olajat is. Tálalás előtt öntjük csak a salátára.

7. A csirkéket egy nagy tálra helyezzük, rászórunk lilahagymát, friss koriandert, külön tálba szedjük a datolyás, sáfrányos jázmin rizs, majd a salátát is és így tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Forradalmi csirkés pite

Forradalmi csirkés pite

Ez a nemzeti színekben pompázó sós pite a március 15-i forradalom és szabadságharc emlékére készült, de természetesen bármikor elkészíthető másféle zöldségekkel is, hiszen egy izgalmas csirkés főételről van szó.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!