Darált húsos taco guacamoleval
Hozzávalók
4 személyre- 60 dkg darált sertéslapocka
- ½ fej vöröshagyma
- olívaolaj
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk édes őrölt füstölt paprika
- 1 jalapeno paprika
- ½ zöld kaliforniai paprika
- ½ piros kaliforniai paprika
- ½ dl passzírozott paradicsom
- 1 bögre jázmin rizs
- A guacamolehoz:
- 1érett avokádó
- 1 fej fehér hagyma
- 2 paradicsom
- friss koriander
- 1 lime
- olívaolaj
- 8 db taco
Elkészítés
1. A kockára vágott vöröshagymát olívaolajon üvegesre dinszteljük.
2. A darált húst őrölt római köménnyel, füstölt fűszerpaprikával és sóval fűszerezzük. Aki szereteti a csípőset, egy kevés jalapenot is adhat hozzá apróra vágva. Ha a hús kifehéredett, hozzáadjuk az apróra vágott kaliforniai paprikákat is és a passzírozott paradicsomot.
3. Közben sós vízben megfőzzük a jázmin rizst.
4. A guacamolehoz az avokádót megtisztítjuk, majd villával összetörjük. Ezután az apróra vágott hagymával, a héjától és a magjától megtisztított apró kockákra vágott paradicsommal és a friss korianderrel elkeverjük.
5. A megfőtt rizst a raguhoz keverjük, beletöltjük a tacoba és a guacomoleval tálaljuk. Jó étvágyat!