Póréhagymás aszaltszilvás pulykaleves gerslivel
Hozzávalók
- 80 dkg pulykacomb filé
- 50 dkg póréhagyma
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 l alaplé
- friss kakukkfű, petrezselyem
- 10 dkg gersli
- 20 dkg aszalt szilva
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1. Egy nagyobb edényben olívaolajon megdinsztelünk egy félbevágott, majd vastagabb szeletekre vágott hagymát. A pulykacombot nagyobb darabokra vágjuk, és a hagymára tesszük, lepirítjuk, majd hozzáadunk két gerezd megroppantott fokhagymát.
2. A levesalapot sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük egy kevés alaplével, és egy fakanállal felkaparjuk a leragadt hús- és hagymadarabokat. A póréhagymát széles karikákra vágjuk és hozzáadjuk az alaphoz, majd felöntjük annyi alaplével, hogy éppen elfedje a hús- és a póréhagymadarabokat.
3. Lefedve fél órát főzzük, majd hozzáadjuk a gerslit, és újabb 20 percre lefedjük.
4. A főzés végén hozzáadjuk az aszalt szilvát, és összeforraljuk az ízeket. Petrezselyemmel és egy ág kakukkfűvel ízesítjük.
5. Tálaláskor egy kevés újhagymát szeletelhetünk rá.