Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bakonyi tarja Pataky módra

Adásban volt: 2016. November 16.
A recepthez tartozó videó
2016. November 16.

Hozzávalók

  • 4 szelet csontos tarja
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg vegyes gomba
  • 1 fej hagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 3 dkg vaj
  • kakukkfű
  • só, bors
  • 3 db tojás
  • 30 dkg liszt

Elkészítés

1. A csontos tarjákat sóval és borssal bepácoljuk. Egy nagyobb, lehetőleg öntöttvas edényben forró olajon megpirítjuk a hússzeleteket.

2. A húst kivesszük, és egy lecsóalapot készítünk: az edénybe dobott zsalonna zsírjában apróra vágott hagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát is.

3. Visszatesszük a tarját a lecsóba, 2 gerezd szétnyomott fokhagymát dobunk rá, majd lassú tűzön, lefedve főzzük.

4. Elkészítjük a tejfölös nokedlit: 3 tojáshoz 3 kanál tejfölt adunk, sózzuk, majd habverővel összedolgozzuk. Amikor egynemű lett, elkezdjük hozzáadagolni a lisztet, úgy, hogy egy lágyabb nokedlitésztát kapjunk. Ne keverjük túl, és hagyjuk szaggatás előtt fél órát pihenni.

5. Forrásban lévő vízbe kanál vagy nokedliszaggató segítségével kiszaggatjuk, és 2-3 perc alatt kifőzzük.

6. Közben feldaraboljuk a gombát, és egy nagyobb serpenyőben, jól szétoszlatva olívaolajon megpirítjuk. Ha a gombák megpirultak, egy kocka vajat dobunk rájuk, és egy kevés kakukkfűvel összeforgatjuk.

7. A húst kiszedjük, a lecsóalapba két kanál tejfölt teszünk, és rúdmixerrel pürésítjük. Tálaláskor a húst leöntjük a szósszal, a sült gombákat pedig a tetejére halmozzuk.

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Grillezett tarja, sóban sült krumplival

Grillezett tarja, sóban sült krumplival

Grillezett tarja. Ebben a szezonban próbáljuk ki a verhetetlen sóban sült burgonyával!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!