Zúzapörkölt tarhonyával és cukkini salátával
Hozzávalók
4 személyre- A pörkölthöz:
- 1 kg zúza
- 5 dkg kacsazsír
- 1 vöröshagyma
- 1 TV paprika
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- fűszerpaprika
- kevés köménymag
- só
- A tarhonyához:
- 30 dkg tarhonya
- 2-3 ek kacsazsír
- 1 liter alaplé
- ½ vöröshagyma
- só
Elkészítés
1. A pörkölt alaphoz az apróra vágott vöröshagymát sózzuk, kacsazsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát és paradicsomot, majd a fokhagymát és tovább dinszteljük.
2. Egy kevés alaplevet töltünk hozzá, majd beletesszük a zúzát. Összeforgatjuk, megszórjuk köménnyel és 1 órán keresztül főzzük.
3. A tarhonyát kacsazsíron egy lábasban lepirítjuk, felöntjük az alaplével és hozzáadunk fél vöröshagymát, majd sózzuk és puhára főzzük.
4. A salátához a cukkinit hosszú csíkokra reszeljük. Az öntethez a citromlevet elkeverjük a sóval és a borssal, majd az olívaolajjal. Az apróra vágott kaprot a cukkinire szórjuk, majd meglocsoljuk az öntettel és feta sajtot morzsolunk rá. Egy mélytányérra szedjük a tarhonyát, mellé a zúzapörköltet, amit a salátával kínálunk. Jó étvágyat!