Zsebes csirkemell
Sokan tartják úgy, hogy a sült csirkemell ízetlen és száraz. Persze, el lehet rontani… De egyáltalán nem kell! Ez a recept finom, puha és nagyon-nagyon ízletes csirkét eredményez, próbáljátok ki!
Hozzávalók
4 adaghoz- 8 kisebb szelet csirkemell
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 púpozott teáskanál gyros fűszerkeverék
- só (ha a fűszerkeverék nem tartalmazza)
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 kisebb kaliforniai paprika
- 15 dkg gouda sajt
- aprított snidling a díszítéshez
Elkészítés
A csirkemelleket éles, rövid pengéjű késsel bevagdossuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen a húst, így kapjuk meg a zsebeket. Az olívaolajból egy kevéssel kikenünk egy nagyobb tepsit, a többit összekeverjük a fűszerkeverékkel, ha szükséges, megsózzuk. Átkenjük a hússzeleteket, a zsebekbe is jusson a fűszeres olajból!
A szalonnát felcsíkozzuk, a megpucolt lila hagymát, a paprikát és a sajtot szintén csíkokra vágjuk. Jól megtömködjük velük a húsokat, majd a tepsibe helyezzük. Letakarjuk alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percet sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és még 10-15 percet sütjük a csirkemelleket. A húst rá is piríthatjuk a tetejükre, bár én jobban szeretem ezt az ételt „puhábban”. Zöldségekkel vagy rizzsel, burgonyával tálaljuk, aprított snidlinggel díszítjük.