Zöldséges csirkeragu krumpligombóccal
Hozzávalók
4 személyre- 4 csirkecomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 jalapeno
- 1 citrom
- 1 szárzeller
- 1 vöröshagyma
- 1 szál póréhagyma
- 3-4 szál zöldspárga
- ½ piros kaliforniai paprika
- ½ sárga kaliforniai paprika
- A gombócokhoz:
- 3 burgonya
- 10 dkg rétesliszt
- 1 tojás
- friss kakukkfű
- friss snidling
- ½ zöld kaliforniai paprika
- 10 dkg cukorborsó
- friss petrezselyem
- friss kakukkfű
- 1 szál újhagyma
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1. Egy aprítógépben ledaráljuk a fokhagymát, a jalapenot az olívaolajjal, sóval, borssal, petrezselyemmel, kakukkfűvel és a citrom levével.
2. A csirkecombokat kettévágjuk alsó és felső combokra, majd egy tepsibe helyezzük és meglocsoljuk a páclével. Hűtőben pár órát pihentetjük.
3. Egy felhevített lábasban megpirítjuk a csirkecombokat, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, zellert, póréhagymát és a kaliforniai paprikát, végül megsózzuk.
4. Ha már lepirult, felöntjük annyi alaplével, hogy majdnem ellepje, majd fedő alatt 30 percig főzzük. Mielőtt kész, hozzáadjuk a cukorborsót és a zöldspárgát is.
5. A gombócokhoz a krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomón átnyomjuk vagy lereszeljük. Ezután elkeverjük a rétesliszttel, a tojással, az apróra vágott snidlinggel és kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formálunk belőle és réteslisztbe forgatjuk. Rátesszük a ragura, lefedjük és 10 percig főzzük. Ezután megforgatjuk és még pár percig tovább főzzük. Vékonyra karikázott újhagymával tálaljuk. Jó étvágyat!