Vietnámi tésztasaláta
A rizstésztát bizony nem csak a pad thai ételekhez használhatjuk! Ez a keleties hangulatú, ízlés szerint variálható salátatál szénhidrátforrásának is jó választás.
Hozzávalók
2 adaghoz- 20 dkg rizstészta
- 20 dkg füstölt tofu
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 dl szójaszósz
- 1 evőkanál (fekete) szezámmag
- 1 db közepes sárgarépa
- 10 dkg kígyóuborka
- 2 szál újhagyma
- 1 db lime
- 3 dkg sótlan földimogyoró
Elkészítés
Sós vizet forralunk, majd a rizstésztát a lobogó vízben 3-4 percig főzzük, majd elzárjuk, és további 5 percig hagyjuk puhulni a forró vízben. Ezután leszűrjük.
A tofut vékony szeletekre vágjuk, majd felhevített kókuszolajon megpirítjuk a szeletek mindkét oldalát. Hozzáadjuk a szójaszószt és a szezámmagot, barnára pirítjuk.
A sárgarépát meghámozzuk, gyufaszálra vágjuk. A kígyóuborkát alaposan megmossuk és felcsíkozzuk. Az újhagymát megpucoljuk és felkarikázzuk. A földimogyorót pedig egy száraz serpenyőben átpirítjuk.
Egy mély tányérban összeállítjuk a salátát az összes előkészített hozzávalóból, végül pedig meglocsoljuk egy fél lime levével és szójaszósszal.