Kedvenc karácsonyi menünk 2. rész: Vegetáriánus töltött káposzta
Könnyű és különleges fogás, kelkáposztával készítve pedig igazán mutatósak a kis tekercsek.
Hozzávalók
4 személyre- 40 dkg bulgur
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor újhagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- só, őrölt fekete bors
- 8 db nagy, külső kelkáposztalevél
Elkészítés
1. A bulgurt bő kétszeres vízben puhára főzzük.
2. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és a megtisztított, felkarikázott újhagymát megpároljuk rajta. A paprikákat megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd a serpenyőbe szórjuk. Sózzuk, borsozzuk, végül hozzáforgatjuk az elkészült bulgurt, és félretesszük, hogy kissé kihűljön.
3. A kelkáposztaleveleket megmossuk, torzsájukat, vastag középső erüket ék alakban kivágjuk. A leveleket forrásban lévő vízben 2 perc alatt blansírozzuk. Ezt követően kivesszük mindet a vízből és leszárítjuk.
4. A megpuhult leveleket fényes oldalukkal lefelé egy vágódeszkára helyezzük. Egy-egy kanálnyi zöldséges bulgurt teszünk rájuk, a vékonyabbik oldaluktól kezdve kis csomagokká sodorjuk. A csomagokat alufóliába tekerjük, a végeket szorosan elkötjük, majd gyöngyöző vízben 20 percet pároljuk.
5. A kész töltött káposztákat kitekerjük. A többi bulgurt elosztjuk a tányérokon, és tetejükre tálaljuk a keltekercseket.