Vegán pad thai
Hozzávalók
2 adaghoz- 15 dkg rizstészta
- 1 ek kókuszolaj
- 15 dkg füstölt tofu
- 5 dkg sótlan földimogyoró
- 30 dkg wok zöldségkeverék (répa, paprika, bambusz, hagyma)
- 40 ml szójaszósz
- 2 dkg eritrit
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 szál újhagyma
- 1 ek szezámmag
Elkészítés
Egy lábasban vizet forrósítunk, majd beletesszük a rizstésztát és fedő alatt hagyjuk megpuhulni.
Egy kókuszolajjal kikent serpenyőt felforrósítunk, majd megpirítjuk rajta a kockára vágott tofut és a földimogyorót.
Ezután hozzáadjuk a zöldségkeveréket és fedő alatt párolni kezdjük.
A szójaszószt összekeverjük az eritrittel és a keményítővel, majd a lecsepegtetett rizstésztával együtt a tofus zöldségmixhez öntjük. 10 perc alatt összepirítjuk a hozzávalókat.
Vékony karikákra vágott újhagymával és szezámaggal megszórva, melegen tálaljuk az ételt.