Nem kimondottan diétás, de a boltinál sokkal egészségesebb: Twix szelet házilag
Szerintem sokkal jobb érzés, ha a cukros, sok ismeretlen összetevőt tartalmazó bolti csokoládékat helyettesíteni tudjuk otthon készített desszertekkel. Nem is gondolnánk például, hogy csak néhány hozzávaló segítségével is milyen szuper alternatívát tudunk készíteni a twix szeletre.
Magas zsírtartalma miatt nem éppen diétás, de mindenképpen egészséges recept!
Hozzávalók
- 80 g kókuszliszt
- 110 g kókuszolaj
- 40 g eritrit
- 100 g datolya
- 80 g sós földimogyoró
- 50 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
2. Az eritritet felolvasztjuk forró vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben, majd összekeverjük a kókuszliszttel és 100 g kókuszolajjal. A tésztát egy szilikon sütőforma aljába nyomkodjuk és elegyengetjük kb. 0,8-1 cm vastagságban.
3. Az előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Miután elkészült, megvárjuk, míg teljesen kihűl, mert könnyen összetörhet a tészta.
4. A földimogyorót aprítógépbe tesszük, és teljesen porrá zúzzuk. Ezután hozzáadjuk a kimagozott datolyaszemeket is és sűrű krémmé turmixoljuk. A földimogyoró sós és a datolya édes íze együtt sós karamell ízére fog emlékeztetni. Ezt a krémes réteget egyenletesen eloszlatjuk a szilikonformában hagyott, de kihűlt tésztán.
5. Végül vizet forralunk, majd a forró vízgőz felett egy hőálló tálban felolvasztjuk az étcsokoládét 10 g kókuszolajjal.
6. A csokoládékrémet is egyenletesen eloszlatjuk a házi twix szeleten, majd kb. 5 perces hűlés után a fagyasztóba tesszük a süteményt megszilárdulni. Fél óra elteltével kivesszük és egy éles kés segítségével szeletekre vágjuk.