Túrógombóc görög joghurttal és házi eperlekvárral
Hozzávalók
6 személyre- 60 dkg zsíros túró
- 4 dkg búzadara
- 1 tojássárgája
- 1-2 ek porcukor
- 1 ek tejföl
- só
- 10 dkg panko morzsa
- 10 dkg vaj
- 2 dl görög joghurt
- Az eperlekvárhoz:
- 1 kg eper
- 5 dkg porcukor
Elkészítés
1. A túróhoz adunk 1 tojássárgáját, csipet sót, búzadarát, porcukrot, majd egy robotgéppel alaposan elkeverjük, majd a tejfölt is hozzáadjuk és így is elkeverjük. Végül hűtőben pihentetjük.
2. A morzsához tisztított vajat készítünk, ehhez a vajat egy lábasban felhevítjük, majd óvatosan áttöltjük egy másik edénybe, úgy, hogy a habos és az alján lévő tejes rész az edényben maradjon és csak tiszta zsiradékot használjuk. Ehhez adjuk hozzá a panko morzsát és aranyszínűre pirítjuk. Ezután megszórjuk egy kevés porcukorral, picit sózzuk és elkeverjük.
3. Az epret megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy lábasban kevés porcukorral pépesre főzzük pár perc alatt.
4. A masszából gombócokat formálunk, pár perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük és vagy a morzsába forgatjuk vagy egy tányérra rakjuk és megszórjuk a morzsával. Mellé tálaljuk az eperlekvárt és a joghurtot. Jó étvágyat!