Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Túrógombóc görög joghurttal és házi eperlekvárral

Adásban volt: 2017. May 16.
A recepthez tartozó videó
2017. May 16.

Hozzávalók

6 személyre
  • 60 dkg zsíros túró
  • 4 dkg búzadara
  • 1 tojássárgája
  • 1-2 ek porcukor
  • 1 ek tejföl

  • 10 dkg panko morzsa
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl görög joghurt
  • Az eperlekvárhoz:
  • 1 kg eper
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

1. A túróhoz adunk 1 tojássárgáját, csipet sót, búzadarát, porcukrot, majd egy robotgéppel alaposan elkeverjük, majd a tejfölt is hozzáadjuk és így is elkeverjük. Végül hűtőben pihentetjük.

2. A morzsához tisztított vajat készítünk, ehhez a vajat egy lábasban felhevítjük, majd óvatosan áttöltjük egy másik edénybe, úgy, hogy a habos és az alján lévő tejes rész az edényben maradjon és csak tiszta zsiradékot használjuk. Ehhez adjuk hozzá a panko morzsát és aranyszínűre pirítjuk. Ezután megszórjuk egy kevés porcukorral, picit sózzuk és elkeverjük.

3. Az epret megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy lábasban kevés porcukorral pépesre főzzük pár perc alatt.

4. A masszából gombócokat formálunk, pár perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük és vagy a morzsába forgatjuk vagy egy tányérra rakjuk és megszórjuk a morzsával. Mellé tálaljuk az eperlekvárt és a joghurtot. Jó étvágyat!

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!