Tortilla elvitelre
A tortilla lap könnyen hasznosítható alapanyag, elviteles uzsonnának is tökéletes, ráadásul édes és sós harapnivalókat is készíthetünk belőle – akár egyszerre.
Hozzávalók
1 adaghoz- 1 db házi készítésű vagy teljes kiőrlésű tortilla lap
- 1 levél jégsaláta
- 1 db paradicsom
- 100 g paradicsomos tépett csirkemell (recept itt)
- 30 g kukorica
- 20 g lila hagyma
- 40 g mogyoróvaj
- 30 g banán
Elkészítés
A tortilla lapot elfelezzük. Az egyik felére salátalevelet terítünk, majd megszórjuk apró kockákra vágott paradicsommal, paradicsomos tépett csirkével, kukoricával és szeletelt lila hagymával. Óvatosan feltekerjük, két helyen megtűzzük fogpiszkálóval, majd kettévágjuk, és az ételtárolóba tesszük. Ez lesz a „főétel”.
A „desszerthez” pedig vékonyan megkenjük a tortilla lap másik felét mogyoróvajjal, majd banánkarikákat szeletelünk rá. Szorosan feltekerjük, négyfelé vágjuk, majd az ételtároló elkülönített részébe sorakoztatjuk.