Tőkehal wasabis burgonyasalátával
Hozzávalók
- A halhoz:
- 20-20 dkg tőkehalfilé
- 1 citrom
- ½ ek szárított oregánó
- olívaolaj
- só, bors
- szárított fűszerkeverék
- A burgonyasalátához:
- 2 tojássárgája
- 1 dl olívaolaj
- 1 ek mustár
- 1 ek citromlé
- 600 g újkrumpli
- 120 g görög joghurt
- 4-5 db csemege uborka
- 4 ek bébi kapribogyó
- 1-2 szál újhagyma
- friss kapor
- 2 tk wasabi
- só, bors
Elkészítés
1. Az egyik halat olívaolajjal megöntözzük, majd sózzuk, borsozzuk, szárított oregánóval megszórjuk és citromlével meglocsoljuk. A másik halat egy olívaolajjal elkevert fűszerkeverékben forgatjuk át. Így pácoljuk min.20 percig.
2. A salátához először majonézt készítünk. A hideg tojássárgákat folyamatos kevergetés mellett elkeverjük a hideg olívaolajjal, majd hozzáadjuk a mustárt és a citromlevet. Ezután adjuk hozzá a többi alapanyagot: a joghurtot, az apróra vágott kapribogyót, a felkarikázott csemege uborkát és újhagymát – egy keveset megtartunk a díszítéshez -, és az apróra vágott friss kaprot. Kóstolás után sózzuk, borsozzuk.
3. A megfőtt újburgonyát nagyobb kockákra vágjuk, a majonézes alapba forgatjuk és elkeverjük a wasabival.
4. A bepácolt halakat egy felhevített serpenyőben olívaolajon ropogósra sütjük.
5. A halakat egy tányérra helyezzük, külön kis tálkában kínáljuk hozzá a salátát. Jó étvágyat!