Egészséges, ropogós színes nyári tekercsek
Ezek a színes és ropogós rizspapír tekercsek nagyon jó lehetőséget adnak arra, hogy változatosabb formában tudjunk gondoskodni a napi zöldségbevitelünkről.
Hogy értékes fehérjében se legyen hiány, koktélrákkal bolondítottam meg az ázsiai eredetű ételt. Előételnek vagy akár egészséges nassolnivalónak is tökéletes.
Hozzávalók
2 személyre- 6 db rizspapír
- 200 g koktélrák
- 100 g jégsaláta
- 1 db kaliforniai paprika
- 150 g kígyóuborka
- 150 g zellerszár
- 100 g sárgarépa
- 10 g kókuszolaj
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
1. Egy serpenyőben kókuszolajt hevítünk, majd a lecsepegtetett koktélrákokat sóval, borssal és tört fokhagymával ízesítve 2-3 perc alatt megpirítjuk. Kis időre félretesszük hűlni.
2. A zöldségeket jó alaposan megtisztítjuk. A jégsalátát leveleire szedjük, a kaliforniai paprikát kicsumázzuk, a sárgarépát pedig megpucoljuk. Végül a saláta kivételével minden zöldséget gyufaszál vastagságúra és kb. 6-7 cm hosszúra vágjuk.
3. A rizspapírokhoz egy nagy átmérőjű edénybe meleg vizet engedünk. Ebbe mártjuk bele egyesével a papírokat 1-2 másodpercre, majd egy száraz vágódeszkára helyezzük. Ha túl nedves, egy konyhai papírtörlővel itassuk fel róla a felesleges vizet. Ezután helyezzünk a lap közepére néhány rákot, egy nagyméretű salátalevelet, majd a többi zöldségfélét. Hajtsuk be a rizspapír alsó és felső részét, hogy ne hulljon ki a töltelék. Ezután az egyik végénél kezdve tekerjük fel olyan szorosan, ahogy csak tudjuk szakadás nélkül.
4. Végül vágjuk ketté egy éles késsel, és már tálalhatjuk is.