Szezámos brokkolitócsni
Tócsnit nem csupán krumpliból készíthetünk. Ezúttal brokkolit használtam, szezámmagot, zablisztet és burgonyapelyhet tettem hozzá, végül pedig mindenféle finomságot pakoltam a tetejére.
Hozzávalók
8 darabhoz- 1 fej brokkoli (50 dkg-os)
- só
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 2 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál burgonyapehely
- annyi zabpehelyliszt, hogy összeálljon a massza
- kevés olívaolaj (vagy szezámolaj) a sütéshez
- cottage cheese, paradicsom és fekete-erdei sonka a tálaláshoz
Elkészítés
A brokkolit megmossuk, megtisztítjuk, kisebb rózsáira szedjük, majd enyhén sós vízben (vagy vízgőz felett, párolóbetétben) puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, egy nagy keverőtálba tesszük, és villával még melegen összetörjük.
Hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát. Hozzáadjuk a tojásokat, a szezámmagot és a burgonyapelyhet. Ezután még annyi zabpehelylisztet szórunk bele, hogy összeálljon a massza (ne legyen túl kemény).
8 lapos tócsnit formázunk belőle, majd serpenyőben, egy kevés felhevített olajon átsütjük mindkét oldalukat. Papírtörlőre szedjük. Melegen, tetszőleges feltétekkel tálaljuk.